Catalunya Diari

Un segon brot dispara els contagis al Solsonès amb 42 nous positius en dos dies

L’índex del risc de rebrot a la comarca i la capital es dobla els dos últims dies

Les dades de la pandèmia al Solsonès s’han disparat en aquestes últimes hores d'aquest dimecres i confirmen l’existència d’un segon brot originat el cap de setmana passat en un local d’oci nocturn de Solsona. Entre dilluns i dimarts d'aquesta mateixa setmana s’han diagnosticat 42 nous positius al Centre Sanitari del Solsonès a partir de 147 proves PCR.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els indicadors de la Covid-19 també continuen empitjorant de forma alarmant, ja que l’índex del risc de rebrot a la comarca s’ha incrementat el 113% en dos dies i arriba als 716,85 punts, i a la capital ha augmentat el 98% amb 890,70 punts. D'altra banda, la taxa de reproducció de l’epidèmia assoleix el rècord de 3.  

Imatge d'una prova contra la COVID
Els indicadors de la Covid-19 empitjoren al Solsonès amb 42 nous positius   | LleidaDiari.cat

La majoria tenen entre 16 i 20 anys

Les noves dades s’afegeixen als 43 contagis de la setmana passada, vinculats a un brot detectat entre alumnes de segon de batxillerat i que ja multiplicaven per vint el nombre de positius de la setmana anterior. El Centre Sanitari assegura que la gran majoria de persones diagnosticades de SARS-CoV-2 tenen entre 16 i 20 anys.

Així doncs, les autoritats sanitàries i l’Ajuntament de Solsona fan una nova crida a la responsabilitat, especialment tenint en compte que més del 65% de la població del Solsonès encara no ha completat la vaccinació. Es demana que se segueixin escrupolosament les indicacions d’aïllament i les mesures de protecció també a tothom qui hagi pogut trobar-se en una situació de risc i que sigui un contacte estret d’algun positiu, és a dir, que hagi compartit espai amb una persona infectada a menys de dos metres de distància durant més de 15 minuts i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes o de la realització de la prova.     

També es recomana a aquelles persones que tinguin alguna sospita de ser positives, encara que s’hagin fet un test d’antígens comprat, que contactin telefònicament amb el CAP (973481172) per a la programació d’una PCR i que es quedin al domicili i s’autoaïllin. També és important que els contactes estrets es mantinguin deu dies en confinament malgrat que el resultat de la prova sigui negatiu. 


Comentaris

envia el comentari