La segona edició del cicle ‘3 mirades’ de Solsona se centra en la intersexualitat

Les institucions locals solsonines tornen a interpel·lar la societat perquè s'atreveixi a mirar les diverses realitats del seu entorn.

 

En la seva segona edició, el cicle 3 mirades aborda la intersexualitat, un fenomen que es calcula que afecta una de cada mil persones i que requereix el qüestionament de la classificació que divideix les persones entre masculines i femenines. Entre el 26 d'octubre i el 19 de novembre s'han programat la projecció d'un film, una sessió de contacontes i un col·loqui.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Les persones intersexuals neixen amb els patrons cromosòmics, els genitals o les gònades que no corresponen amb la divisió estàndard de cos masculí o femení. D'aquí que siguin una mostra més de la diversitat humana. Per parlar-ne amb tots els públics, el Consell Comarcal del Solsonès i l'Ajuntament de Solsona, a través del Servei d'Atenció Integral, proposen abordar-ho des de tres mirades.

La segona edició del cicle ‘3 mirades’ de Solsona se centra en la intersexualitat

Arriba una nova edició del cicle 3 mirades de Solsona | LleidaDiari.cat

 

Es projectarà la pel·lícula XXY (2007), de la directora argentina Lucía Puenzo

D'una banda, el dia 26 a dos quarts de deu del vespre al Teatre Comarcal, es projectarà la pel·lícula XXY (2007), de la directora argentina Lucía Puenzo. Explica la història d'una adolescent de quinze anys que amaga un secret. La seva família decideix que passi la infància en un entorn aïllat per créixer lliure de tot prejudici.

 

L'11 de novembre a dos quarts de sis, la Biblioteca Carles Morató acollirà la sessió de contactontes 'La florista', a càrrec d'Alba Mascarella. Els infants hi seran convidats a descobrir la bellesa amagada en la diversitat de les persones i els seus cossos.

 

Des de la vivència

Finalment, el 19 de novembre a les set també a la biblioteca, s'hi durà a terme un col·loqui que posarà sobre la taula diferents vivències. Entre altres qüestions, s'hi parlarà del dia a dia de persones instersexuals, l'àmbit sanitari, el tabú i el secretisme. Hi participaran Jordi Suárez Padilla i Cristina Saltó i Farràs, membres de Kaleidos, organització intersex per a la diversitat, moderats per la periodista solsonina Maria Moreno.

 

Aquesta és la segona edició d'un cicle per a la sensibilització social sorgit el 2019 en el si del Consell Supramunicipal de Serveis Socials amb la col·laboració de La Cugula i Kaleidos. La iniciativa té el suport de l'Institut Català de les Dones i la Diputació de Lleida, a través del Pla econòmic als consells comarcals per a la promoció de les polítiques d'igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i dels drets de no discriminació de les persones LGBTI.

 

Maria Moumen, treballadora social, posa rostre a la imatge gràfica del cicle, igual que en la primera edició. El disseny és del solsoní Pere Cuadrench.