Catalunya Diari

La segona edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca rep una vintena d’originals

Poden ser com a màxim de 300 paraules i s'han d'enviar abans del 29 de juny
Imatge del cartell del concurs
Imatge del cartell del concurs | LleidaDiari.cat

La segona edició del Concurs de Microrelats, que ja ha rebut una vintena d'originals, té l'objectiu de promocionar la Vall Fosca. A més, la iniciativa, organitzada també pel Museu Hidroelèctric de Capdella, valorarà els escrits inspirats en aquesta zona pirinenca. Els relats, que han de tenir com escenari principal La Vall Fosca, poden ser com a màxim de 300 paraules i s'han d'enviar abans del 29 de juny a l'adreça [email protected] A l'assumpte del missatge cal que hi consti «Microrelats» i el pseudònim de l'autor.

 

El veredicte s'anunciarà públicament el dia 30 de juliol a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelectric de Capdella (www.facebook.com/Museu-Hidroelectric-Capdella) i a la seva pàgina web (www.torredecapdella.org). L'acte de lliurament dels premis serà el dia 4 d'agost al Museu Hidroelèctric de Capdella. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, decidiran els tres guanyadors, que es portaran 500 € i un trofeu pel primer premi, 300 € pel segon i 200 € pel tercer.

  

  

El concurs té l'objectiu de promocionar a través de l'escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d'altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.
El riu Flamisell fa d'eix de la vall.

 

Durant el seu recorregut, es pot gaudir d'un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys. Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s'editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L'organització també promou des de fa 13 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació.Comentaris

envia el comentari