Catalunya Diari

La segona edició de l'Street Art Festival tornarà a convertir Torrefarrera en l’epicentre de l’art urbà

El certamen s’internacionalitza amb la participació d'artistes de diferents països com Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia

Imatge de l'anterior edició
Imatge de l'anterior edició | LleidaDiari.cat

Tretze artistes i col·lectius artístics de tot el món han estat escollits per participar en la segona edició del Torrefarrera Street Art Festival que tindrà lloc del 7 al 14 de setembre. 1.200 metres quadrats de parets del municipi s'ompliran de colors i expressions artístiques amb els objectius de millorar l'entorn urbà i fomentar la cultura. Torrefarrera tornarà a ser l'epicentre de la cultura artística el mes de setembre. El festival ha rebut un centenar de propostes artístiques del territori nacional i també a escala internacional. Per aquest motiu, els tretze artistes escollits provenen de països com Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia. Però el certamen també comptarà amb una artista local, Cristina Dejuan, així com amb altres artistes de l'Estat Espanyol. Cada un d'ells oferirà una proposta original per potenciar l'art urbà com a mitjà d'integració social.

Una obra de l'artista Oriol Arumí
Una obra de l'artista Oriol Arumí | LleidaDiari.cat

 

Els visitants del Torrefarrera Street Art Festival podran gaudir de diferents tècniques i estils. Un dels artistes pintarà una paret de 100 metres quadrats només amb pinzell, sense utilitzar esprais, mentre que un altre oferirà una obra en 3D. Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística. Posteriorment, un jurat ha valorat totes les propostes i n'ha seleccionat tretze incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d'adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l'entorn públic.

Una primera edició que va ser tot un èxit

El passat mes de setembre del 2017 es van donar a conèixer els premis del jurat del 1r Torrefarrera Street Art Festival. El jurat va atorgar el primer premi (1.000 euros) al duo d'artistes GFX Folk & Miedo12, d'Alacant i València, autors de l'obra del mur de gairebé 400 metres quadrats en un lateral del pavelló municipal. El segon premi del certamen, dotat amb 500 euros, va ser per a l'artista madrileny Sfhir per la intervenció mural al carrer Ramon Muntaner (176 metres quadrats). El jurat estava format per l'Ajuntament, l'organització del festival i representants de les associacions culturals de la localitat van premiar les dues millors obres d'acord a criteris de qualitat artística, viabilitat, flexibilitat d'adaptar la proposta a les superfícies/parets existents i integració en l'entorn públic.

Imatge del primer premi
Imatge del primer premi | LleidaDiari.cat

 

Millorar l'entorn urbà i fomentar la cultura són els principals objectius del Torrefarrera Street Art Festival, la nova proposta que va llançar el consistori per dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant l'art urbà com a mitjà d'integració social. El certamen ha comptat amb el suport de la Diputació i l'empresa ICG Software i davant de l'èxit i la bona acceptació per part dels veïns i veïnes, ja es prepara una segona edició per l'any que ve.


Comentaris

envia el comentari