Catalunya Diari

El Segrià tornarà a participar an la tercera edició de «Benvinguts a Pagès»

Obert fins al 21 de març el termini perquè les explotacions agrícoles, els allotjaments, els restaurants i les activitats complementàries que vulguin participar en el projecte

 

Una de les experiències del programa
Una de les experiències del programa | LleidaDiari.cat

 

El cap de setmana del 9 i 10 de juny torna «Benvinguts a Pagès» i Catalunya tindrà una nova oportunitat per redescobrir el món de la pagesia, trepitjar el territori, conèixer l'origen dels productes alimentaris que consumim cada dia, tastar les elaboracions de les explotacions participants i omplir el rebost amb productes de proximitat.

Una àmplia representació de l'activitat agrícola, ramadera i pesquera de Catalunya obrirà les seves portes per ensenyar de manera didàctica i totalment gratuïta els processos d'elaboració dels productes. Com en les primeres dues edicions de «Benvinguts a Pagès», aquest any no caldrà reservar plaça per a la visita a les explotacions i s'oferirà un tast de productes en acabar.

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que es complementa amb la participació d'allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d'activitats paral·leles com poden ser tallers de cuina, fires gastronòmiques, rutes, visites guiades, concursos, debats o festivals de gastronomia i música, entre d'altres. 

Els més petits gaudin d'una granja de porcs
Els més petits gaudint d'una granja de porcs | LleidaDiari.cat

Un magnífic aparador pels productes del territori

La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s'ha fet un lloc a l'agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l'oportunitat d'adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú «Benvinguts a Pagès» elaborat amb productes de proximitat de cada comarca. Les explotacions agrícoles, allotjaments, restaurants i l'oferta d'activitats paral·leles ja es poden inscriure en aquesta tercera edició de «Benvinguts a Pagès». Ho podran fer fins al 21 de març de manera àgil a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, on trobaran un formulari per a cada un dels col·lectius (Sóc productor, Sóc restaurador, Sóc allotjament i Sóc activitat complementària) a través del qual podran introduir tota la informació i dades de contacte perquè la seva proposta pugui ser incorporada a l'oferta de Benvinguts a Pagès.

«Benvinguts a Pagès» té presència a les 42 comarques catalanes i esdevé una nova oferta lúdica, turística i gastronòmica entorn del producte i l'àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l'alimentació hi tenen presència: granges de vedells i porcs, productors de formatges, apicultura, pescadors, cellers, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d'oli, etc. L'any passat, a banda de les 250 explotacions participants, més de 200 allotjaments i 200 restaurants també es van afegir a «Benvinguts a Pagès» amb descomptes i menús especials amb productes de proximitat. «Benvinguts a Pagès» és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació, de l'Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

 

Una foto d'una altra edició del certamen
Una foto d'una altra edició del certamen | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari