Catalunya Diari

Entre els positius del brot de Covid-19 de Menorca hi ha estudiants lleidatans

822 positius i més de 5.000 contactes estrets

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Agència de Salut Pública de Barcelona continuen estudiant brots relacionats amb viatges de final de curs a l'illa de Mallorca, Menorca, Tenerife i diversos brots a tot el territori català relacionats amb contagis en les activitats recreatives i d'oci.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquests brots detectats consten de casos poc simptomàtics o asimptomàtics en què cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps. Les investigacions epidemiològiques dels brots de Barcelona ciutat els està duent a terme l'Agència de Salut Pública de Barcelona i, a la resta de Catalunya, els serveis de Vigilància Epidemiològica de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Primer pla de proves PCR. 16 de febrer del 2021.
Segueixen pujant els positius pels viatges de final de curs   | LleidaDiari

Actualització dels nous positius

Respecte al brot a l'illa de Mallorca, originat entre l'11 i el 20 de juny amb joves estudiants diagnosticats de SARS-CoV-2. En total s'han identificat 327 casos positius, 87 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 154 a la Regió Sanitària Catalunya Central i 86 casos positius a altres territoris. Pel que fa als contactes estrets n'hi ha un total de 2.678, dels quals 836 són a Barcelona ciutat, 225 a la Regió Sanitària Catalunya Central, 1.617 a altres territoris.


 

Sobre els brots relacionats amb viatges a Menorca, hi ha un total de 285 joves diagnosticats de SARS-CoV-2 des de l'11 de juny de 2021. D'aquests 285 casos positius, 102 corresponen a Barcelona ciutat, 51 al Vallès Oriental i Occidental, 44 al Barcelonès nord i Maresme, 65 a Girona, 9 a Barcelona Sud, 8 a Tarragona i 6 a Lleida. S'han detectat un total de 2.606 contactes estrets durant el viatge a Menorca.


 

Pel que fa al brot relacionat amb viatges a Tenerife, hi ha un total de 43 casos positius confirmats i 347 contactes estrets.
 

Respecte als brots repartits entre tot el territori català relacionats amb contagis en les activitats recreatives i d'oci, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat un total de 167 casos positius, 35 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 23 al Barcelonès Nord i Maresme, 43 a la Regió Sanitària Catalunya Central, 33 a la Regió Sanitària Girona, 14 a la Regió Sanitària Lleida, 11 a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, i 8 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

En tots els casos detectats els equips d'atenció primària s'encarreguen de cribrar els contactes estrets. El Departament de Salut vol agrair a tots els professionals de l'atenció primària i els serveis de vigilància epidemiològica implicats en la detecció, el seguiment i el tractament d'aquestes persones.
 

Crida a la responsabilitat

Salut remarca que les persones que han participat en activitats recreatives i d'oci siguin especialment curoses en el seguiment de les mesures de protecció front a la COVID.

A més a més, totes aquelles persones que hagin tingut contacte estret amb els positius han d'anar molt alerta i complir estrictament amb la quarantena i les mesures de protecció derivades per tallar de forma efectiva la cadena de transmissió en cas d'haver-se contagiat.

Salut fa una crida al conjunt de la població, i especialment als col·lectius no vacunats, a la prudència i al respecte de les mesures establertes per lluitar contra la COVID  i evitar tensar el sistema sanitari/hospitalari i fer passos enrere en la tornada a la normalitat econòmica i social.


Comentaris

envia el comentari