Catalunya Diari

Denuncien una granja porcina al Pallars amb cadàvers d'animals en estat de putrefacció

També van localitzar un abocament d'aigües residuals domèstiques amb matèries fecals procedents d'un bany

El Seprona de la Guàrdia Civil va denunciar el propietari d'una explotació porcina de Figuerola d'Orcau, al terme municipal d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà), per incomplir les mesures higienicosanitàries exigides.

A mitjan juny, els agents d'aquest cos va inspeccionar la granja on van trobar dos esquelets d'animals adults i restes cadavèriques de diversos porcs semienterrats, que desprenien una forta olor pel seu avançat estat de descomposició. També van localitzar un abocament d'aigües residuals domèstiques amb matèries fecals procedents d'un bany que hi ha a les pròpies instal·lacions, així com un volum considerable de residus en diferents zones de la finca, entre els quals ferros, llaunes, vidres i peces de fibrociment amb amiant.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de cadàvers de porcs
Denuncien una granja porcina de Figuerola d'Orcau per incomplir les mesures higienicosanitàries exigides | Guàrdia Civil

L'explotació porcina no disposava de programa higienicosanitari

El propietari va reconèixer que l'explotació porcina no disposava de programa higienicosanitari supervisat per un veterinari oficial, mesura obligatòria per garantir un estat òptim de salut i de benestar animal. El Seprona va aixecar actes per diverses infraccions administratives i va posar els incompliments de la Llei de residus i sòls contaminats i la Llei de sanitat animal detectats a la granja en coneixement de l'Agència de Residus de Catalunya i del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.


Comentaris

envia el comentari