Catalunya Diari

S'incrementen les atencions urgents dels Serveis Socials al Segrià

Suposen un 30% més en relació amb la primera quinzena del mes d'abril

El Segre al seu pas per la ciutat de Lleida
Imatge del riu Segre al seu pas per la ciutat de Lleida.   | Cedida

L'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià ha tramitat 361 actuacions d'urgència en les dues últimes setmanes d'abril, fet que suposa un augment del 30% en relació amb la quinzena anterior. Entre les urgències, s'han fet 28 recursos de teleassistència i 44 de Servei d'Ajuda a Domicili (SAD), entre noves persones usuàries i reactivacions. En total, l'ens comarcal gestiona 607 aparells de teleassistència i 106 SAD als diferents municipis de la comarca per garantir el confinament de persones de risc. Del 16 al 30 d'abril, des de l'àrea de Serveis Socials del Segrià també s'han tramitat 44 ajuts d'urgència per alimentació bàsica i s'han efectuat 29 tramitacions de restabliment de subministres de la llar.

Pel que fa a actuacions no urgents, se n'han realitzat 4.686 en total. En concret, 592 actuacions de seguiment i activació de recursos per a persones grans sense xarxa de suport familiar ni social; 343 actuacions en famílies amb infants amb risc social i seguiment de les persones amb expedient obert i en situació de vulnerabilitat; 1.776 cites concertades i seguiment en famílies; 694 actuacions de seguiment de persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, i 1.304 actuacions de coordinació amb agents de la xarxa d'atenció social.

Des de l'inici de l'emergència sanitària generada per la Covid-19, a meitat de març, l'àrea de Serveis Socials elabora un informe cada quinze dies de les actuacions que es fan als municipis del Segrià adreçades tant als ajuntaments com directament a la ciutadania més vulnerable amb l'objectiu de fer un seguiment de les demandes dels veïns de la comarca i dels recursos disponibles.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El vicepresident del Consell Comarcal del Segrià i cap de l'àrea de Serveis Socials, Benestar Social i Família, Toni Bosch, alerta de l'augment de la demanda en la majoria de serveis assistencials que ofereix l'ens comarcal i de l'increment dels costos. Costa explica que, en quatre mesos, l'ens ha gastat el mateix que en tot el 2019 per cobrir les necessitats de les persones més vulnerables. Tot i això, ha expressat el compromís que es posaran més recursos en la mesura del possible per garantir els serveis bàsics.


Comentaris

envia el comentari