Catalunya Diari

La Setmana Santa es tanca amb una ocupació que frega el complet al Pirineu

Les cases rurals de la Catalunya Central i de les Terres de l'Ebre també compleixen les expectatives amb xifres de fins al 95% de reserves

La Setmana Santa es tancarà amb una ocupació excel·lent que frega el complet al Pirineu i amb xifres més moderades a la costa, amb un 85% de reserves de mitjana a la Costa Daurada i d'un 70% a la Costa Brava. Al Maresme, l'ocupació hotelera també ha rondat el 85% i l'excepció ha estat una costa del Garraf que ha superat amb escreix unes previsions força pessimistes que auguraven un 50% de reserves i s'ha catapultat fins al 95% d'ocupació. Les cases rurals de la Catalunya Central i de l'Ebre també han complert les expectatives i quasi han penjat el cartell de complet (95-100% d'ocupació) en una Setmana Santa avançada i a cavall entre els mesos de març i abril. Les més beneficiades turísticament parlant han estat clarament les comarques de muntanya: 100.000 forfets venuts i 85.000 turistes al Pirineu Occidental i a les comarques de Lleida (5.000 més que l'any passat) i 85% d'ocupació al Pirineu de Girona, amb l'epicentre de màximes reserves a les estacions de la Molina i Masella. 

Pla general de diversos esquiadors practicant l'esport blanc a les pistes d'esquí de Masella
Pla general de diversos esquiadors practicant l'esport blanc a les pistes d'esquí de Masella | LleidaDiari.cat

Els allotjaments de les zones turístiques del Pirineu de Lleida han fregat la plena ocupació durant aquesta Setmana Santa, considerada la millor de la dècada, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les cases de turisme rural i bungalous han penjat el cartell de complet a tota la demarcació i això suposa més de 6.700 places ocupades. El Patronat confirma les previsions inicials i calcula que aquesta Setmana Santa han passat per les comarques de Lleida fins a 85.000 turistes (5.000 més que l'any passat) que sumen unes 210.000 pernoctacions. A les estacions d'esquí, el vent que va bufar aquest dissabte va obligar a tancar les pistes de les zones altes.

Malgrat tot, els importants gruixos de neu que encara hi ha als complexos han atret una gran quantitat d'aficionats a l'esport blanc i s'espera que Dilluns de Pasqua, es venguin prop de 100.000 forfets, uns 15.000 més que l'any passat. El director del Patronat, Juli Alegre, parla d'una Setmana Santa «molt rodona», amb una gran satisfacció del sector pels elevat índex d'ocupació que s'han assolit. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha explicat que ni la climatologia ni la situació política que viu el país han provocat anul·lacions als allotjaments turístics de la demarcació. A les zones més turístiques i especialment les més pròximes a les estacions d'esquí l'ocupació s'ha situat entre el 95% i el 100%. Pel que fa a l'impacte econòmic del turisme durant aquest període festiu, la dada definitiva no es tindrà fins demà però l'organisme confia superar els 34 milions de l'any passat.


Comentaris

envia el comentari