Catalunya Diari

El síndic d'Aran deixa la política després dels mals resultats del 26-M

El tomb electoral i la pèrdua de consellers acaben amb l'etapa de 20 anys al capdavant del Conselh Generau

Carles Barrera, i candidat per CDA a les eleccions al Conselh Generau
Pla mig del síndic d'Aran, Carles Barrera, i candidat per CDA a les eleccions al Conselh Generau | LleidaDiari.cat

L'actual síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha confirmat a l'ACN que deixa la política i es retira després de 20 anys dirigint el Conselh Generau d'Aran, amb el parèntesi de Paco Boya pel mig. Els mals resultats que va tenir Convergència democràtica Aranesa (CDA) a les passades eleccions al Conselh Generau, perdent la majoria absoluta i quedant-se amb 4 dels 7 consellers que tenia, ha portat a Barrera a prendre aquesta decisió que aquest dijous explicarà en roda de premsa.

La pèrdua de consellers va ser en favor d'Unitat d'Aran (UA) que va aconseguir una clara majoria absoluta amb 9 regidors. Barrera ja no recollirà l'acta de conseller i deixarà pas a altres membres de la llista. El substitut de Barrera encara l'haurà de decidir CDA.

Carlos Barrera va ser escollit per primer cop síndic d'Aran a les eleccions del 1995

Carlos Barrera va ser escollit per primer cop síndic d'Aran a les eleccions del 1995 i va estar al capdavant del Conselh Generau fins a l'any 2007 quan va ser substituir per Paco Boya (UA). L'any 2011, Barrera, va tornar a guanyar les eleccions i ha estat al càrrec fins ara, que tornarà a ser substituït per Boya. Previsiblement el Conselh Generau es constituirà el dia 18 de juny, l'endemà de la Hèsta d'Aran. La consellera Anna Díaz, tampoc prendrà possessió del càrrec el pròxim dia 18.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari