Catalunya Diari

S'inicia la temporada de pesca de la truita en aigües d'alta muntanya

Comença aquest dissabte, 12 de maig, i es perllongarà fins al 2 de setembre

La temporada de pesca de la truita en aigües d'alta muntanya s'inicia aquest dissabte 12 de maig, i es perllongarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort i fins al 14 d'octubre en la modalitat sense mort. En els llacs que es glacen només es pot practicar la pesca quan la superfície desglaçada sigui superior al 90%. En les zones de pesca controlada amb mort la quota màxima de captura s'estableix en quatre truites de més de 22 cm per pescador i dia. La llicència de pesca es pot obtenir telemàticament a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya http://web.gencat.cat/ca/tramits, o presencialment als Serveis Territorials i a les Oficines Comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Imatge d'un home pescant
Imatge d'un home pescant | LleidaDiari.cat

Pel que fa a l'expedició de permisos de pesca, el DARP manté els canals següents: telemàticament al web de l'Oficina Virtual de Tràmits, presencialment als Serveis Territorials i Oficines Comarcals del DARP, i en alguns establiments de muntanya mitjançant col·laboració amb les Societats de Pescadors. Cal fer esment que aquest 2018 s'han signat un total de tretze acords de col·laboració entre el DARP i les Societats de Pescadors, de les quals sis corresponen a societats incloses en aigües d'alta muntanya: Vall de Boí, Alta Ribagorça, Bonaigua, Guingueta-Espot, Llavorsí i Cardós-Tírvia, i 6 corresponen a Societats de Pescadors d'aigües de baixa muntanya: Ribagorçana, Conveni Pallaresa, Alt Urgell, Ponts, Solsona, Alt Llobregat i Alòs de Balaguer.

Es recomana consultar a aquestes Societats la ubicació dels establiments on poder obtenir el permís de pesca. Els dos intensius ubicats en aigües d'alta muntanya (Barruera i la Guingueta d'Àneu) van iniciar la temporada de pesca el passat 24 de març, i aquesta s'allargarà fins al 30 de setembre amb mort i fins a l'11 de novembre en la modalitat sense mort. S'hi pot pescar un màxim de quatre truites d'una mida superior als dinou cm per pescador i dia. Enguany, cal destacar la divisió de l'intensiu de la Guingueta d'Àneu, que passa a tenir el tram superior exclusivament per a la pesca a mosca amb fuet, i la zona de l'embassament per a la pesca a mosca o amb altres artificials. 

Amb l'objectiu de millorar la supervivència i la reproducció dels exemplars de truita adulta, enguany es limita l'ús de la pesca al fil amb perdigó, permetent-ne l'ús únicament a les zones de pesca controlada sense mort i zones lliures sense mort. D'aquesta manera, es pretén que les truites capturades a final de temporada puguin ser alliberades novament a les aigües per tal que es reprodueixin.


Comentaris

envia el comentari