Catalunya Diari

S'inicien les obres de contenció del pont de Peramola i d'una rotonda a Oliana, a la C-14, per un import d'un milió d'euros

Ho ha anunciat aquest divendres el secretari d'Infraestructures Isidre Gavín als alcaldes de l'Alt Urgell

Imatge dels treballs al túnel de Tresponts, a l'Alt Urgell
Imatge dels treballs al túnel de Tresponts, a l'Alt Urgell | LleidaDiari.cat

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat aquest divendres al consell d'alcaldes de l'Alt Urgell celebrat a Josa i Tuixén que durant aquest estiu començaran dues obres de millora a la C-14 per valor de prop d'un milió d'euros. Es tracta de la construcció d'una rotonda a Oliana, que s'iniciarà a l'agost, i de la millora dels sistemes de contenció del pont de Peramola, uns treballs que està previst que comencin al setembre. Gavín també s'ha referit als treballs per a la construcció del túnel de Tresponts, també a la C-14, que van començar la tardor passada i que segueixen, ha dit, la programació prevista. Gavín ha explicat que el departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà el mes que ve els treballs de desviament de serveis afectats per la construcció d'una rotonda a Oliana, que permetrà millorar l'accessibilitat al polígon industrial els Figolers i a la zona de la Valldan i la Colònia. Aquesta actuació, compta amb un pressupost de 515.000 euros i un termini d'execució de set mesos.

 

Una rotonda de 40 metres de diàmetre exterior

La nova rotonda se situarà al nord del nucli urbà d'Oliana, a la C-14, a la sortida cap a Coll de Nargó. Tindrà quaranta metres de diàmetre exterior i la calçada estarà formada per dos carrils de quatre metres, un voral exterior d'un metre i un voral exterior de 0,5 metres. A més de la rotonda i de la modificació dels trams propers de la C-14 (en uns 160 metres en sentit nord i 140 metres en sentit sud), es preveu la formació d'un vial d'accés al polígon dels Figolers d'amplada variable entre els cinc i els set metres i una longitud d'uns 120 metres i un petit tram d'uns 80 metres de connexió amb el vial de la Valldan. D'altra banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha detallat als alcaldes de l'Alt Urgell l'estat dels treballs que s'estan duent a terme per eixamplar i millorar el traçat de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost. Aquesta actuació, molt demandada pel territori, representa, amb 35 milions d'euros, una de les inversions més importants del departament a la xarxa viària.

Aquesta obra inclou com a element més significatiu la construcció d'un nou túnel que permetrà evitar un tram especialment sinuós de la carretera al seu pas pel congost de Tresponts. El túnel tindrà una longitud d'1,3 quilòmetres, una amplada de 12,50 metres i una altura de prop de 8 metres. Tota l'actuació abasta una longitud de tres quilòmetres. Les obres van començar la tardor passada i, fins ara, s'han realitzat les tasques d'estabilització de talussos i una obra de drenatge situada a prop de la boca sud del túnel. Actualment, s'estan excavant amb mitjans mecànics els trams inicials en les dues boques del túnel. Paral·lelament, es treballa en un dels murs d'escullera previstos per ampliar la calçada existent, ha explicat Gavín.


Comentaris

envia el comentari