Catalunya Diari

Sis dones i tres homes jutjaran el caçador acusat de matar d'un tret un veí de Santa Maria de Montmagastrell

La vista començarà el 27 de novembre a l'Audiència de Lleida i està previst que s'allargui durant cinc dies

El cotxe de la funerària i una grua per remolcar la moto de la víctima arribant al lloc on un home n'ha matat un altre d'un tret en una zona rural de Santa Maria de Montmagastrell
El cotxe de la funerària i una grua per remolcar la moto de la víctima arribant al lloc on un home n'ha matat un altre d'un tret en una zona rural de Santa Maria de Montmagastrell | LleidaDiari.cat

Sis dones i tres homes jutjaran el caçador de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) acusat de matar d'un tret d'escopeta un veí de 53 anys de Santa Maria de Montmagastrell. La selecció del jurat popular s'ha fet aquest divendres i la vista tindrà lloc a l'Audiència de Lleida del 27 de novembre a l'1 de desembre. També s'han escollit els dos suplents, que són un home i una dona. La fiscalia demana tretze anys de presó per un delicte d'homicidi i sol·licita també una responsabilitat civil de 400.000 euros per indemnitzar la família de la víctima. Concretament a la seva filla de 19 anys amb 250.000 euros i als tres germans de la víctima amb 50.000 euros a cadascun. Precisament, en tractar-se d'un homicidi, jutjarà el cas un tribunal popular. Els fets van passar el 18 de desembre de 2014, pels volts de dos quarts d'una de la tarda, al vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell, un nucli agregat de Tàrrega. 

Els dos homes s'haurien discutit quan la víctima es va desplaçar fins a una finca de la seva propietat en veure que hi havia uns caçadors caçant. Anava amb una moto i quan hi va arribar s'hauria encarat amb els caçadors. La discussió va acabar amb el tret mortal. Poc després, els Mossos van detenir el presumpte autor del tret, que es trobava al lloc. L'acusat, en la seva declaració judicial va dir que havia estat un tret accidental. Precisament la defensa manté que va ser un accident. Va disparar amb una escopeta Benetta del calibre 12, per a la qual tenia llicència.

El ministeri públic considera que l'acusat, que tenia 74 anys en el moment dels fets, era conscient dels seus actes i que el tret acabaria amb la vida de la víctima, ja que el va disparar al coll a una distància d'entre un i dos metres. La fiscalia també recull en el seu escrit que l'acusat no va trucar als serveis d'emergència immediatament i que tant l'acusat com la víctima es coneixien, ja que durant molts anys, el lloc dels fets era zona de conflicte entre propietaris i caçadors. Segons l'escrit del ministeri públic, l'acusat caçava habitualment al vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell on van tenir lloc els fets i que era caçador des de feia uns quaranta anys.


Comentaris

envia el comentari