Catalunya Diari

La sisena edició de la ruta Alcarràs Florit tanca amb èxit de participants

En aquesta segona jornada, tres autocars plens de visitants de Barcelona, Terrassa, Reus i altres indrets han passejat enmig de camps fruiters per contemplar el procés de floració

Visita al CIMRA d'Alcarràs
Visita al CIMRA d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

La localitat lleidatana d'Alcarràs va tancar el passat dissabte, 23 de març, la segona jornada de la ruta 'Alcarràs Florit' amb la participació de més de 300 persones. Una sisena edició que durant dos dissabtes ha despertat l'interès de visitants provinents d'arreu de la geografia catalana per contemplar els camps primaverals del municipi i gaudir en primera persona de les explicacions tècniques d'aquest fenomen.

En aquesta segona jornada, tres autocars plens de visitants arribats de ciutats com les de Barcelona, Terrassa, Reus (Tarragona) i altres indrets de Catalunya han passejat enmig de camps fruiters per contemplar el procés de floració, tastar el clàssic esmorzar alcarrassí, amb pa amb tomàquet i el tradicional Mandongo, i també conèixer de més a prop l'entorn patrimonial d'Alcarràs amb les visites guiades al Centre d'Interpretació del Món Rural i al Fossar on, actualment, hi ha exposada una mostra de prop de 200 peces d'aixovar.

Una altra imatge del CIMRA d'Alcarràs
Una altra imatge del CIMRA d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

 

Una activitat per només cinc euros

Per només cinc euros, els participants han viatjat en autobús fins a diversos camps florits i han escoltat l'explicació dels tècnics del Departament Agronòmic de la cooperativa Fruits de Ponent per aprendre les curiositats relatives a la floració. Una manera d'entendre la importància de labor dels pagesos, a la vegada que s'incentiva el respecte per la natura i la compra de productes de proximitat i qualitat. En aquesta edició, el bon temps ha fet avançar la floració i s'ha optat també per visitar els camps de cireres, plens de flor blanca.

D'aquesta manera, des de l'Ajuntament d'Alcarràs es pretén donar a conèixer aspectes de la seva cultura i tradició i apropar aquests conceptes a tota la població que vol saber més sobre el món que li rodeja. La floració dels arbres és sempre un atractiu cultural que, a més d'ensenyar-nos sobre els processos que segueix la natura, ens alegra la vista gràcies al mar de rosa que tenyeix les terres i comarques com la del Segrià i els seus municipis. En aquest cas, com no podria ser d'una altra manera, Alcarràs s'ha sumat a l'activitat i ha tornat a esdevenir un èxit.

Un moment de la vista al CIMRA d'Alcarràs
Un moment de la vista al CIMRA d'Alcarràs | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari