Un sisme de 3,8 graus a l'escala de Richter a Osca es deixa notar a les comarques del nord-oest de Catalunya

La Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà han notat l'efecte del fenomen

Un sisme de 3,8 graus i la seva rèplica s'han deixat sentir àmpliament aquest dimecres al matí a les comarques nord-occidentals de Catalunya, com la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà, segons ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El sisme s'ha produït al voltant de dos quarts de deu del matí amb epicentre a Sopeira i uns vint minuts més tard s'ha produït una rèplica de 2,5 graus i mitja hora més tard un altre de 3,1 graus, segons l'IGIC. L'epicentre de les rèpliques ha estat Beranui.

El 112 no ha rebut trucades de Catalunya

Tot i que el terratrèmol d'aquest matí a Osca s'ha deixat notar a diverses localitat lleidatames, des del 112 no han rebut cap trucada de veïns de les comarques nord-occidentals de Catalunya on els sismes han estat percebuts, segons Protecció Civil de la Generalitat.

 

I és que tal com expliquen alguns veïns del Pont de Suert: «ara que ho pensem en fred sí que s'ha notat alguna cosa extranya, però no ho haviem relacionat amb un terratrèmol i, ni molt menys, amb una emergència». No obstant això, els veïns catalans més propers a l'epicentre del sisme sí que manifesten que «ara estarem més atents per si hi ha rèpliques».

Mapa de l'afectació del terratrèmol
Mapa de l'afectació del terratrèmol | @ICGCat

 

Imatge de l'epicentre del terratrèmol
Imatge de l'epicentre del terratrèmol | IGN

 Comentaris

envia el comentari