Catalunya Diari

El Pallars estudia demandar el Govern per no autoritzar el Doctor Music

El Consell d'Alcaldes ha acordat exigir una reunió amb el president Torra i els seus consellers

Pla general del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà l'1 d'abril del 2019
Pla general del Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà l'1 d'abril del 2019 | LleidaDiari.cat

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà estudiarà demandar l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per danys i perjudicis per no autoritzar el festival Doctor Music. Per poder-ho fer primer els ajuntaments de la comarca demanaran personar-se i poder tenir accés a l'expedient per posteriorment encarregar un informe contradictori extern i així estudiar la possibilitat de demandar l'ACA. Cal recordar, que aquest mateix dimarts els organitzadors del festival han anunciat que es traslladen al circuit de Montmeló (Barcelona).

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha explicat que no celebrar del festival ha suposat «un greuge econòmic molt important». Isús ha indicat que s'estudiarà la repercussió per al Sobirà per després poder tirar endavant la reclamació als jutjats. El Consell d'Alcaldes que s'ha celebrat aquest dilluns a Sort ha acordat també «exigir» al Govern una reunió amb el president i tots els seus consellers.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El primer objectiu de la reunió amb el Govern ha de ser per demanar explicacions

El primer objectiu de la reunió amb el Govern ha de ser per demanar explicacions dels motius que han portat a l'ACA no autoritzar el festival. En la mateixa reunió també es vol tractar altres problemàtiques que afecten la comarca i al seu desenvolupament com les figures de protecció, la inundabilitat o l'urbanisme. Els alcaldes creuen que «l'estricta» lectura que s'ha fet de la normativa per no atorgar els permisos per la celebració del Doctor Músic marca un precedent, el futur de la comarca «està hipotecat».

Isús ha sentenciat que no volen «incomplir» la llei però que sí que volen «emparar-se» en ella per defensar-se. Pel que fa a la decisió de deixar de pagar el cànon de l'aigua a l'ACA ha quedat posposat donat que els pot ocasionar més inconvenients amb l'administració que beneficis.

Primera acció reivindicativa a Escalarre per la marxa del Doctor Music Festival

Unes 300 persones es van concentrar dissabte als prats de Santa Maria d’Escalarre, al Pallars Sobirà, en la primera acció reivindicativa per la marxa del Doctor Music Festival després de l'informe negatiu que l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha emès en relació a la celebració del festival en aquest territori. 

L’acció es va iniciar amb una caravana de vehicles que va sortir de Tremp, al Pallars Jussà, des d'on es va sumar prop d’una cinquantena de turismes provinents d’altres municipis de l’entorn. El portaveu de la plataforma Salvem Doctor Music, Ramon Villuendas, va assegurar que estan disposats a arribar «on calgui» perquè hi hagi «un canvi de lleis» que s’ajusti al territori. L’acció protesta, de la qual també van participar alcaldes del Pallars Sobirà, va acabar amb el concert de tres formacions musicals del territori.


Comentaris

envia el comentari