Catalunya Diari

Sobri i emotiu homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona en el quart aniversari de l'atac

Autoritats i familiars de les víctimes coincideixen a l'ofrena floral de la Rambla

El mosaic del Pla de l'Os de Joan Miró, al bell mig de la Rambla deBarcelona, ha acollit aquest dimarts l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats que el 17 d'agost de 2017 va patir la capital catalana i Cambrils.
En el quart aniversari d'aquest acte terrorista a i del que més tard es va produir a Cambrils (Baix Camp), s'ha repetit l'esquema dels darrers anys amb una cerimònia sòbria però emotiva i sense parlaments polítics a Catalunya.
 

Familiars de les víctimes han col·locat clavells blancs en unes torretes situades en aquest punt del conegut passeig barceloní i després ho han fet les autoritats. S'ha interpretat 'El cant dels ocells', de Pau Casals, i s'ha guardat un minut de silenci, moment en què s'ha palpat l'emoció dels familiars dels difunts. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han estat acompanyats per la presidenta del Parlament, Laura Borràs; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. També hi havia el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; el de Salut, Josep Maria Argimon, i diversos representants dels cossos de seguretat i d'emergències.

Sobri i emotiu homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona en el quart aniversari de l'atac. Imatge del 17 d'agost de 2021.
Sobri i emotiu homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona en el quart aniversari de l'atac | LleidaDiari.cat

Només un 22% de les víctimes del 17-A indemnitzats

La Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats pel Terrorisme (UAVAT) ha denunciat aquest dilluns que el ministeri d'Interior només ha indemnitzat un 22,3% de les víctimes del 17-A que consten a la sentència. Del total de 345 persones reconegudes al document judicial, l'entitat lamenta que n'hi ha 248 de les quals no consta informació sobre si han estat o no indemnitzades, més un 70%.
 

El dia abans del quart aniversari, és a dir, aquest dilluns, dels atemptats a la Rambla, Alcanar i Cambrils, la UAVAT ha volgut posar sobre la taula algunes de les dades que han extret de la sentència, sobretot pel que fa a tota aquella informació relacionada amb les víctimes dels successos. Al document consten un total de 345 persones reconegudes, de les quals el 60% tenen nacionalitat espanyola, mentre que la resta corresponen a persones d'origen estranger.
 

El 90% de les persones que surten a la sentència són víctimes ferides, prop del 5% mortes, mentre que la xifra restant correspon a familiars d'aquestes. Al document consta que un 31% van presentar seqüeles físiques, i el 44% psicològiques. Segons l'entitat, un important nombre de víctimes que presentaven una, o dues de les tipologies no han rebut cap mena d'indemnització.

De fet, un dels problemes que creu que dificulta el recompte és el fet de no saber en quina situació es troben les 248 persones que apareixen al document com a víctimes, sense detallar si han estat indemnitzades o no.


Comentaris

envia el comentari