Catalunya Diari

La soca britànica afecta al 92% dels positius a la Val d'Aran en el darrer mes

La presència d'aquesta variant, molt més contagiosa, explicaria l'augment notable de casos durant les últimes setmanes

El Conselh Generau ha informat que Salut ha detectat la presència de la variant britànica de la covid-19 a la Val d'Aran. Segons l'informe epidemiològic emès pel Departament de Salut, basat en vint-i-quatre mostres de pacients positius l'últim mes, 22 de les seqüenciacions corresponen a la soca britànica de la infecció, el que suposa un 92% del total.

La presència d'aquesta variant, molt més contagiosa, explicaria en part, l'augment notable de casos durant les últimes setmanes a l'Aran. El risc de rebrot en aquest territori se situa per sobre de 1.800. Actualment hi ha 13 persones ingressades per la covid-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Vall d'Aran i el Solsonès, les comarques catalanes amb un risc de rebrot més alt

La Vall d'Aran i el Solsonès són les dues comarques catalanes amb un risc de rebrot més alt, amb 1.887 i 1.172 punts respectivament, segons les darreres dades que ha publicat el Departament de Salut. Ambdues comarques han empitjorat aquesta dada epidemiològica en la darrera setmana, amb un increment d'uns 700 punts en cadascun dels casos.

El Pla d'Urgell i la Cerdanya també tenen registres bastant negatius, superant ambdues comarques els 750 punts. Aquestes quatre zones de Catalunya també tenen una velocitat de contagi (Rt) per sobre de l'1, una dada que complica la contenció del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari