Catalunya Diari

Solé assegura que la campanya de la fruita s'està desenvolupant amb «normalitat»

El delegat del Govern a Lleida fa una crida a continuar sent «estrictes» en les mesures de protecció davant la covid-19

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha valorat molt positivament el desenvolupament de la campanya de la fruita, tot i el fet de produir-se en el marc de la cinquena onada de la pandèmia. Així ho ha fet aquest dimecres en el transcurs de la reunió de la comissió de coordinació de la campanya agrària de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així doncs, ha posat en valor la feina per establir protocols de seguretat i ha demanat «màxima prudència», ja que la campanya es desplaçarà en els pròxims dies a zones de producció més tardana. A més, ha fet una crida a tots els agents i persones que hi estan involucrades a «continuar complint les mesures de prevenció»
 

Un dels indicadors de l'evolució favorable de la campanya de la fruita d'enguany és el baix nivell d'ocupació dels tres espais habilitats per a l'aïllament de casos positius i contactes estrets que no disposen de condicions adequades per complir-lo. Entre tots ells tenen una capacitat conjunta de prop de 130 places.

Solé assegura que la campanya de la fruita s'està desenvolupant amb «normalitat». Imatge del 14 de juliol.
Solé assegura que la campanya de la fruita s'està desenvolupant amb «normalitat» | LleidaDiari.cat

La vacunació massiva ha ajudat molt

Solé ha subratllat el paper determinant que ha jugat la vacunació específica en el bon desenvolupament de la campanya agrària. Mentre, la gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha indicat que s'ha immunitzat al voltant de 8.400 treballadors del sector en espais municipals habilitats per a tal efecte, com ara el punt de vacunació poblacional d'Alcarràs. 
 

D'altra banda, Salut té signats convenis de cooperació interadministrativa amb els municipis del Baix Segre i Lleida ciutat. Amb tots ells manté comissions de seguiment constant amb l'objectiu de dur a terme accions conjuntes de sensibilització i conscienciació, indispensables per evitar la transmissió. A més, s'han dut a terme una quarantena de reunions amb els agricultors de les zones productores per exposar el dispositiu de prevenció durant la campanya de la fruita d'aquest any. Aquestes trobades se segueixen organitzant als municipis on la campanya comença més tard.
 

Satisfacció al sector hortofructícola

Els representants d'Afrucat i de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han expressat la seva satisfacció pel desenvolupament de la campanya de la fruita fins a data d'aquest dimecres. Tots han coincidit en apuntar a la vacunació dels treballadors agraris com un factor determinant d'aquesta bona situació. Per causa de les inclemències meteorològiques, la campanya de la fruita presenta a Lleida una reducció de producció del 40% en relació a la mitjana dels darrers anys.

A la reunió, presidida pel delegat del Govern, també hi han participat directors i personal tècnic dels serveis territorials dels departaments implicats en la campanya, representants comarcals i municipals, Afrucat, la FCAC, responsables de les organitzacions agràries i sindicats i diverses entitats socials.


Comentaris

envia el comentari