Catalunya Diari

La Soll organitza un cicle de conferències sobre la història de Tàrrega

Sota el nom de ‘6 històries targarines’, els col.loquis tindran com a objectiu oferir una pinzellada a diferents moments de la nostra història local

A partir del 17 de gener l'espai cooperatiu La Soll impartirà un cicle de conferències a càrrec de l'historiador local Jaume Ramon Solé. Sota el nom de '6 històries targarines', els col·loquis tindran com a objectiu oferir una pinzellada a diferents moments de la nostra història local i comarcal d'una forma amena i propera. Les conferències seran gratuïtes i obertes a tota la societat targarina interessada i tindran lloc al local de La Soll situat a la plaça de les Nacions a partir de les 20.30h. Es recomana enviar un correu electrònic a [email protected] per entrar en un butlletí on s'informarà de les pròximes xerrades.

La primera conferència tindrà lloc el dijous dia 17 de gener i se centrarà en la temàtica de: «Fa 30 milions d'anys: de l'oligocè a la prehistòria». La segona es farà el 31 de gener i tindrà com a nom «Les primeres colonitzacions. Ibers, grecs, romans, gots i musulmans». El 14 de febrer tindrà lloc la 3a i que tindrà com a «El castell, la muralla, la vila nova, l'aljama, la sinagoga, els monestirs i els convents: cristians i jueus». Posteriorment, el 28 de febrer s'organitzarà la 4a conferència que es fixarà en «Els camins, la nova església, la guerra de successió i la il·lustració». La cinquena xerrada prevista per al 14 de març avançarà en el temps fins situar-se al «Segle XIX, un segle convuls: la guerra del francès, les carlinades, els cacics, els botiguers, la renaixença i el catalanisme». Finalment, el dijous 28 de març es clourà el cicle amb «De l'esperança a la derrota: la supervivència, la república, el 6 d'octubre, la guerra, el franquisme».

 

Altres activitats organitzades per la Soll

La secció gastronòmica de l'espai cooperatiu i autogestionat La Soll va organitzar a finals del passat mes de novembre un TastaOlis Premium on els assistents podran delectar cinc varietats diferents d'olis d'olives Premium de proximitat i conèixer millor tot aquest món que cada vegada guanya més adeptes. L'activitat va tenir lloc al local situat a la plaça de les Nacions Sense Estat i les explicacions del TastaOlis van anar a càrrec del sommelier Adrià Dalmau, fundador de l'oli Premium 'Nou segons' d'Arbeca i amb amplis coneixements sobre aquest sector.


Comentaris

envia el comentari