Catalunya Diari

Solsona vol aprofitar el retorn a l'activitat per impulsar la reforma horària comercial

Es farà una prova pilot perquè les botigues tanquin a les set de la tarda i es valorarà després de tres setmanes

La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona

Les botigues tornen a poc a poc a la normalitat | Redacció

Solsona desplegarà, a partir de dilluns, una prova pilot de compactació horària a la majoria de comerços, que els permetrà tancar a les set de la tarda. D'aquesta manera, es vol aprofitar l'inici del pla de desescalada i el retorn a l'activitat per aplicar la reforma horària.

De moment, no hi ha un mateix horari per a tots els establiments, ja que alguns obriran mitja jornada, mentre que d'altres seguiran diferents per poder conciliar la vida laboral i familiar. Després de tres setmanes, es farà una valoració. «L'aturada per la Covid-19 i el fet que els comerços hagin trencat amb la rutina anterior suposa una oportunitat per al sector comercial d'obrir amb un nou horari», asseguren els impulsors de la iniciativa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Solsona creu que «no té sentit» seguir un ritme de desconfinament de Lleida

L'alcalde Solsona, David Rodríguez, creu que «no té cap sentit» que el Solsonès segueixi un ritme de desconfinament diferent del de la Catalunya Central. El Solsonès és l'única comarca que pertany a Lleida i, per tant, la seva desescalada seguiria el ritme d'aquesta província. «Això ens ha deixat descol·locats i fora de lloc», reconeix. Recorda que, a banda de què l'hospital de referència és el de Manresa i, per tant a una província diferent, existeix una important aliança econòmica amb Cardona, també al Bages.

El batlle confia en el fet que, en el document final que es publiqui al BOE sobre com serà el desconfinament, «tot això se solucioni». El Solsonès pertany a Lleida i, per tant, és l'única comarca sencera de la Catalunya Central que no seguirà el desconfinament marcat per Barcelona. Segons l'alcalde de la capital, David Rodríguez, l'aliança amb el sud, és a dir, el Bages, és clara. Exemples clars són que en l'àmbit sanitari pertany a la Regió Central i, per tant, l'hospital de referència és el de Manresa. També en l'àmbit empresarial. Ho demostra l'aliança que tenen amb Cardona per al desenvolupament econòmic del territori.


Comentaris

envia el comentari