Catalunya Diari

Solsona avança l'horari de tancament per evitar concentracions de gent a l'exterior

La mesura arriba davant de la impossibilitat dels propietaris dels establiments de controlar la situació

Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels
Solsona avança l'horari de tancament de dos locals per evitar concentracions de gent a l'exterior | cedida

L'Ajuntament de Solsona ha obligat a dos locals de la ciutat a tancar dues hores abans per evitar concentracions de gent a l'exterior. La mesura arriba després que els veïns s'hagin queixat de la concentració de persones sense mascareta, consumint begudes a l'exterior dels establiments, i davant de la impossibilitat dels propietaris de controlar la situació.

El consistori, que ha signat dos decrets d'alcaldia per tal de regular-ho, està estudiant denunciar persones a títol individual. La mesura arriba després de diverses intervencions de la Policia Local i per donar resposta a les queixes dels veïns. Segons explica l'Ajuntament, en un comunicat, divendres es va notificar al propietari d'un establiment del carrer de la Bòfia l'obligació de tancar a la una de la matinada, un horari que es pot allargar trenta minuts les nits del cap de setmana i vigílies de festius. La matinada de divendres passat, posen com a exemple, es van arribar a concentrar 25 persones a l'exterior d'aquest local sense complir les normes de distanciament social ni utilitzar mascareta.

L'altre cas és el d'un establiment del carrer del Castell, on diumenge a la matinada també es concentraven joves. En aquest cas, afegeixen, i en constatar que el propietari no podia controlar l'aglomeració de gent, la Policia Local va presentar-se amb el vehicle davant de l'establiment per dissuadir, sense èxit, la multitud. A més es dona el cas que, en el mateix escenari, s'hauria produït, la mateixa nit, una agressió.

Denúncies individuals

La Policia Local va aixecar acte de l'incident ocorregut al carrer del Castell per «no obediència a les normes derivades de la pandèmia, alteració de l'ordre públic per manca de respecte al descans veïnal i desobediència als agents de l'autoritat». Al marge de l'avançament del tancament, el consistori està estudiant posar denúncies individuals a persones que no es van dispersar malgrat la presència policial. Es dona el cas que, la setmana passada, l'alcalde del municipi, David Rodríguez va demanar més suport dels Mossos d'Esquadra al Departament d'Interior i a la Delegació del Govern a la Catalunya Central per reforçar les patrulles al carrer.


Comentaris

envia el comentari