Catalunya Diari

Solsona congela la majoria de tributs locals per al 2018

El ple també ha donat llum verda a una proposta de la CUP per tal que el consistori inicií els tràmits perquè es deixin de bonificar els edificis religiosos
Imatge de l'ajuntament de Solsona
Imatge de l'ajuntament de Solsona | LleidaDiari.cat

El ple municipal de l'Ajuntament de Solsona ha aprovat la congelació de la gran majoria de tributs locals per al 2018. Ho ha fet amb els vots del govern (ERC i PSC) i d'ApS-CUP i l'abstenció del PDeCAT. El regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, ha assegurat que el consistori segueix una «línia continuista, sense gaires variacions» respecte de l'exercici en curs. Així, l'IBI o l'aigua, per exemple, es mantenen intactes, i s'incorporen conceptes nous. Pel que fa a l'impost dels vehicles, l'Ajuntament aposta per potenciar l'ús d'automòbils elèctrics o híbrids, amb un augment de les bonificacions. Per altra banda, el ple també ha donat llum verda a una proposta de la CUP per tal que el consistori inicií els tràmits perquè es deixin de bonificar els edificis religiosos que s'utilitzen per realitzar activitats econòmiques.

L'impost sobre vehicles de tracció mecànica passa de l1'54 a l'1'60 per cent. Per contra, per als titulars de vehicles menys contaminants la bonificació s'incrementa del 50 al 90% els dos primers anys i es manté en el 50% el tercer i el quart. S'hi inclouen vehicles elèctrics, híbrids, de gas, biogàs, gas natural comprimit, metà, metanol o hidrogen, entre d'altres.

 

Entre les novetats per a l'any que ve, també hi ha l'establiment d'una fiança de 150 euros per a actes amb ànim de lucre a la via pública; l'exempció de la taxa per a l'expedició de documents administratius per a estudiants i persones a l'atur; la incorporació d'una taxa per al lloguer de la tapa frigorífica de la caixa dels serveis funeraris per oferir la possibilitat de realitzar vetlles de difunts fora del tanatori; el canvi de nom del titular del servei d'aigua; un preu públic reduït per entrar a les piscines municipals a partir de les sis de la tarda; una taxa per al lloguer d'equips petits de megafonia, la taxa per a la utilització de la sala d'actes de Cal Manel (l'espai de l'antiga Caixa Penedès) i una bonificació del 50% de la taxa de la Sala Polivalent per a empreses de Solsona.

 

El PDeCAT, malgrat haver negociat alguns punts amb la regidoria d'Hisenda, va optar per l'abstenció per manifestar el seu desacord amb el fet que, des del servei municipal de Comunicació, s'hagués informat de la proposta del govern municipal abans de la celebració del Ple. Segons el seu portaveu, Marc Barbens, això «devalua la sessió» i fa que els mitjans de comunicació perdin interès a reflectir el posicionament dels grups de l'oposició.

 

Solsona congela la majoria de tributs locals per al 2018ApS-CUP, per la seva banda, va donar suport a les ordenances fiscals, tot i que va fer-hi algunes consideracions. Els cupaires constaten que a l'Escola de Música les tarifes es van aprovar com a preus públics el juny i ara passen a ser taxes, un mecanisme que l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va justificar per tal de facilitar l'inici del curs amb uns preus estipulats i evitar haver de canviar-los el gener. Igualment, sobre l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres, puntualitzen que si bé varia l'impost, continua sense haver-hi una taxa per al servei administratiu de tramitació de l'autorització prèvia.Comentaris

envia el comentari