Catalunya Diari

Solsona converteix en peces escultòriques arbres urbans que s’han de tallar

L’artesà Fernando Mostacero crea tres figures en plataners de davant l’Escola Arrels II

Imatge d'un arbre escolpit a Solsona
Solsona converteix en peces escultòriques arbres urbans que s’han de tallar | LleidaDiari.cat

Els darrers dos mesos han aixecat expectativa les figures a què han donat vida tres plataners de l'avinguda del Cardenal Tarancón de Solsona, just davant de l'Escola Arrels II. Són un bufó, un rei i un os amb eines de mecànic –en referència als cicles formatius del centre educatiu– esculpits directament als troncs i pintats.

Són obra de l'artesà amb taller a la ciutat Fernando Mostacero per encàrrec de la regidoria de Parcs i Jardins. Són arbres urbans que s'han de tallar, en dos casos pel perill que suposa el fregament de la capçada amb una línia elèctrica i en un altre, pel fong que ha afectat greument l'estat de l'exemplar. D'aquesta manera, «s'apropa a la ciutadania un tipus d'art escultòric, amb més tradició als països nòrdics, donant un últim ús als arbres abans que desapareguin», explica el regidor de Parcs i Jardins, Ramon Montaner. També és una manera de «recordar que en aquest lloc hi havia hagut un arbre».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dona a conèixer la seva obra en exhibicions i fires a diferents llocs de l'Estat, França i Alemanya

Mostacero, que treballa artesanalment la fusta i el cuir sota la marca Habentis Maleficium (@habentismaleficium a Instagram), té tallers a Solsona i Premià de Mar. Dona a conèixer la seva obra en exhibicions i fires a diferents llocs de l'Estat, França i Alemanya. Les talles de fusta són treballades habitualment amb gúbia, tot i que les figures dels plataners de l'avinguda del Cardenal Tarancón han estat fetes amb xerrac.

Més endavant hi ha previst estendre aquest tipus d'art escultòric al parc que connecta la Sala Polivalent i el Casal Cívic, en un castanyer d'índies que es troba en molt mal estat. L'actuació duta a terme davant l'Escola Arrels II ha tingut un pressupost de 825 euros.


Comentaris

envia el comentari