Catalunya Diari

Solsona decretarà tres dies de dol oficial per les víctimes de la covid-19

Les forces polítiques acorden endarrerir els actes de campanya electoral fins el dilluns 1 de febrer

L'Ajuntament de Solsona decretarà tres dies de dol oficial per les víctimes de la covid-19 a la ciutat. La declaració està prevista que s'aprovi al ple d'aquest dijous i entrarà en vigor des de divendres fins al diumenge a la nit.

Durant aquests dies no es poden celebrar actes oficials, lúdics i festius i les banderes municipals onejaran a mig pal en record a les 28 persones que han mort a causa d'un brot declarat a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés i de totes les altres que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, les formacions polítiques han acordat no dur a terme actes electorals ni penjar cartells fins al dilluns 1 de febrer.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També es preveu organitzar un acte institucional per retre homenatge a les víctimes

En el document que s'aprovarà al ple es recorda que, un cop erradicat el brot de la residència, ara pertoca decretar el dol oficial: «És de justícia manifestar de forma solemne el sentiment de l'Ajuntament de Solsona, en representació de la ciutat». Més endavant, quan la situació sanitària ho permeti, es preveu organitzar un acte institucional per retre homenatge a les víctimes de la covid-19 a la ciutat.

Cal recordar que des de fa uns dies la residència ha donat per tancat el brot, després de que ja no hi hagi cap resident positiu pel virus.


Comentaris

envia el comentari