Catalunya Diari

Solsona promociona els artistes locals amb 'Mira l’Art', un circuit d’obres en aparadors

13 artistes solsonins mostraran treballs en una desena de botigues, locals buits i equipaments culturals a partir de divendres i fins al 15 de gener

13 artistes solsonins donaran a conèixer a partir d'aquest divendres i fins al 15 de gener, la seva obra a la primera edició de Mira l'Art, un circuit artístic en aparadors de Solsona.

A cada parada, s'hi podrà veure un treball o més, així com una fitxa descriptiva i les dades de contacte de cada autor. A més, se'n podran descarregar les presentacions en àudio a través d'un codi QR. És una iniciativa de la regidoria de Cultura i l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb la col·laboració de Solsona FM.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Proporcionar una plataforma al carrer que donés a conèixer els artistes locals és una idea que va sorgir a principi d'any en una de les trobades de la regidoria de Cultura amb diversos col·lectius del sector. Amb Mira l'Art «apropem la creació artística a la ciutadania, posem en valor l'art fet a casa, donem a conèixer els artistes i, al mateix temps, dinamitzem algun dels eixos comercials de la ciutat pels volts de Nadal», manifesta l'alcaldessa, Judit Gisbert.

Imatge d'un aparador de Solsona
Solsona promociona els artistes locals amb Mira l’Art, un circuit d’obres en aparadors | Lleidadiari.cat

 

Els noms d'aquesta primera edició

S'hi podrà veure pintura, gravat, il·lustració i escultura. Els noms d'aquesta primera edició són els de Claustre Cuadrench; Anna Terricabras; Aurembiaix Sabaté; Ramon-Àngel Davins; Pau Reig; Joma; Nicola Roca; Aleix Albareda; Domènec Marmi; Sessa Casserras; Jaume Cuadrench; Lurdes Santamaria i Jaume Roure.

El circuit consta de deu punts distribuïts entre el passeig del Pare Claret, la plaça del Camp i els carrers del Castell, de Sant Miquel i Dominics. Són aparadors de locals actius o en desús i instal·lacions culturals que estan senyalitzats en un mapa que es pot descarregar del web municipal i que es distribuirà en un fulletó a l'Oficina de Turisme, l'OAC municipal i altres equipaments.

Recorregut inaugural

La inauguració del primer Mira l'Art, oberta a tothom, consistirà en un recorregut pel circuit artístic comentat pels mateixos autors. Serà aquest divendres, dia 26, a partir de les set de la tarda. Començarà a la botiga Bufau, al número 3 de la plaça del Camp.


Comentaris

envia el comentari