Catalunya Diari

Solsona no celebra el 12 d'octubre i permet l'obertura dels comerços

El mercat setmanal també se celebrarà amb normalitat

Imatge del mercat setmanal de Solsona
Imatge del mercat setmanal de Solsona | LleidaDiari.cat

Aquest divendres, dia de la Hispanitat, no alterarà el mercat setmanal de Solsona. Així ho han comunicat des de l'Ajuntament després de consultar-ho a paradistes i comerciants de la ciutat. De la seixantena de marxants que habitualment munten parada a la capital del Solsonès es preveu que en faltin un màxim de cinc. D'altra banda, el consistori recorda que el 12 d'octubre és un dels dies festius d'obertura comercial autoritzada establerts per la Generalitat de Catalunya i, per tant, els establiments que ho vulguin també podran aixecar la persiana.

Aquesta no és la primera vegada que la capital del Solsonès es desvincula del què és protocolariament correcte. Cal recordar que l'Ajuntament de Solsona i el Museu Diocesà i Comarcal van signar un acord a finals de l'any passat per dipositar una de les urnes que es va utilitzar per al referèndum de l'1 d'octubre al fons del museu. L'urna es va dipositar de forma indefinida al fons de la col·lecció etnogràfica, de propietat municipal.

Per a l'equipament museístic es tracta d'una iniciativa que s'alinea amb la filosofia del museu, ja que «salvaguarda aquells objectes que constitueixen el discurs històric de la societat a la qual es deu, des de la prehistòria fins a l'època contemporània». Segons va informar en el seu moment el consistori a través d'un comunicat, les altres sis urnes que es van fer servir l'1-O a Solsona es van repartir entre les entitats i plataformes que van col·laborar en el desenvolupament de la jornada electoral. En aquest sentit, aquesta mateixa acció recorda a la que ja la va fer unes setmanes abans l'Ajuntament de Cervera.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Solsona manifestà el seu compromís amb els fets de l'1-O i, més enllà del que el referèndum independentista representava, vol solidaritzar-se amb els ciutadans que van viure les fortes càrregues policials durant la jornada reivindicativa. 


Comentaris

envia el comentari