Catalunya Diari

Solsona organitza un cribratge massiu amb automostra nasal

La campanya s’adreça a la població de menys de 70 anys asimptomàtica, que no hagi passat la COVID-19 i no s’hagi vacunat

Solsona comença aquest dimecres dia 5 el cribratge massiu amb automostra nasal que ha posat en marxa el Departament de Salut a la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Tothom que vulgui participar-hi haurà de recollir l'estoig d'autopresa al Centre Sanitari, per l'accés a Urgències. Aquesta setmana es farà dimecres i divendres de dos quarts de dotze del matí a tres de la tarda i, a partir de la vinent, els dilluns i divendres en el mateix horari.

Aquest tipus de cribratge s'adreça a la població de menys de 70 anys (i preferiblement de més de 18 anys) asimptomàtica, que no hagi passat la COVID-19 i no s'hagi vacunat, i té l'objectiu de detectar persones que puguin transmetre el virus sense saber-ho per ajudar a tallar les cadenes de contagis. Per això les autoritats sanitàries i les institucions locals fan una crida la població a participar massivament a aquesta convocatòria per controlar l'epidèmia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla mig d'una de les primeres persones que ha participat al cribratge de la UdL, agafant-se ella mateixa la mostra nasal
Solsona comença el cribratge massiu amb automostra nasal | LleidaDiari.cat

Al Centre Sanitari o a casa

La prova, que és gratuïta, es pot fer en el mateix moment al Centre Sanitari, o bé endur-se el kit a casa i retornar-ne la mostra al mateix punt de recollida en un temps màxim de trenta minuts. En el mateix estoig hi ha indicades les instruccions del procediment, que comença amb la neteja de mans.

Cal enganxar les etiquetes al tub i al full de petició, introduir-se l'escovilló uns dos centímetres a cada fossa; girar l'escovilló fregant les parets del nas durant uns cinc segons; introduir l'escovilló dins del tub, que s'ha de col·locar posteriorment dins la bossa. En un període d'entre 24 i 72 hores des de la recollida de la mostra se'n podrà conèixer el resultat a través de l'espai digital La Meva Salut (https://lamevasalut.gencat.cat).


Comentaris

envia el comentari