Catalunya Diari

Solsona prepara una festa major per a tots els públics i amb més presència femenina

Tindrà lloc del 7 a l'11 de setembre

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Més d'una cinquantena d'actes farciran el programa de la 365a Festa Major de Solsona que tindrà lloc del 7 a l'11 de setembre. Enguany, es continua apostant per al públic juvenil i familiar i, a la vegada, s'augmentarà la paritat de gènere en l'oferta d'espectacles. La regidora de Cultura, Sara Alarcón, i l'autora del disseny gràfic del cartell i del programa en format paper, Natàlia Catalan, han presentat aquesta setmana la festivitat. El plat fort de la programació serà el concert del col·lectiu gandià Zoo, que l'any passat es va veure suspès per la pluja. Enguany, Zoo actuarà a la Sala Xelsa el 8 de setembre juntament amb DJ Sendo. L'endemà, la plaça del Camp serà l'escenari d'un altre cap cartell en l'actual escena festival dels Països Catalans, Buhos, seguit de la Banda Neon. Aquestes són les propostes organitzades per Joventut Solsonina amb la col·laboració de l'Ajuntament. El pressupost d'aquestes dues nits per al jovent, de 23.460 euros, és lleugeramnt superior a la de l'any passat. 

Per la seva banda, l'oferta del dia 7 la protagonitza una formació local, la Quinta del Barrio, a la plaça de Sant Pere, sota l'organització del Consell Municipal d'Adolescents. Alarcón defineix la festa com una «popular», pensada per a tots els públics. Tanmateix, destaca la gratuïtat de tots els concerts i balls, excepte el concert solidari del 2 de setembre a càrrec de Maria del Mar Bonet i Joan Isaac, organitzat pel Solsonès Obert al Món. En aquest sentit, es destinarà la recaptació a la plataforma Stop Mare Mortum i al fons d'emergència social. D'altra banda, el trasllat dels balls a la sala polivalent, que l'any passat es va plantejar com a prova pilot per esquivar el risc de cancel·lació per pluja, es mantindrà enguany després de la bona acollida del canvi. 

 

Una major presència de dones

Els amenitzaran l'Orquestra Metropol (dia 8), la Montgrins (dia 9) i la Chata (dia 10). Així, a la plaça del Camp, l'única cita nocturna serà la del concert jove a càrrec de Buhos el dia 9. Enguany s'ha intentat aconseguir una major paritat de gènere en la contractació de grups i companyies. Concretament, el concert d'havaneres del dia 7 a la nit anirà a càrrec de Les Anxovetes, un conjunt format per veus femenines. Els espectacles infantils els dirigiran Danses Esbojarrades, de la Sal dels Mars, el dia 9, i Koseling, de la Companyia Capicua, el dia 10, també seran protagonitzats per dones. D'igual forma, Lacetània Teatre estrenarà «On són les dones», amb un total de nou actrius damunt l'escenari.

Imatge de la creadora del cartell
Imatge de la creadora del cartell | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari