Catalunya Diari

Solsona proposa decorar balcons per Sant Jordi i Sort regala dues flors a cada casa

La iniciativa surt de l'excedent de plantes i flors que tenen els vivers de la demarcació de Lleida

Foto de detall de dos flors i la carta que ha enviat l'Ajuntament
La iniciativa surt de l'excedent de plantes i flors que tenen els vivers de la demarcació de Lleida | LleidaDiari.cat

El confinament obliga a trobar solucions imaginatives per mantenir viu l'esperit de la Diada, malgrat que el coronavirus hagi obligat llibreters i floristes a canviar la data de Sant Jordi.

A Solsona, sota el lema 'Un llibre, el millor escut', el consistori i la biblioteca municipal proposen decorar finestres i balcons amb elements de la Diada i pujar vídeos i fotografies a internet amb recomanacions de lectures i contes. Les propostes es podran trobar agrupades sota les etiquetes #JoRecomano i #JoExplicoUnConte.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'aportació de l'Ajuntament a la festa serà un conte en format audiovisual inspirat en la llegenda de Sant Jordi i amb adaptació en llengua de signes. El llibre és una representació d'un text de Sílvia Torralba editat desinteressadament per Vilà Produccions i amb diverses col·laboracions especials de ciutadans i professionals solsonins. Es podrà veure als comptes municipals d'Instagram i Facebook.

L'Ajuntament de Sort regala dues flors per habitatge

L'Ajuntament de Sort regala dues flors per habitatge habitat del municipi per donar la benvinguda a la Diada de Sant Jordi. Amb aquest obsequi anima als veïns a engalanar amb flors les cases i balcons i perquè, a poc a poc, torni l'alegria als carrers. La iniciativa surt de l'excedent de plantes i flors que tenen els vivers de la demarcació de Lleida.

En total repartiran 2.900 petúnies entre els veïns de Sort i els dels pobles agregats del municipi. Les flors, que ja s'han començat a repartir aquest dimecres, van acompanyades d'una carta on l'Ajuntament desitja a tots els veïns que estiguin bé i agraeix la «dedicació, el compromís i l'empeny» de totes les persones que aquests dies donen el millor d'elles mateixes.

Els operaris municipals han deixat les flors a la porta de cada casa

Per evitar el contacte amb els veïns, els operaris municipals, han deixat les flors a la porta de cada casa amb la carta adjunta. En comunitats de veïns o algun poble, les han deixat a un punt acordat i ha sigut una persona, que de manera voluntària, s'ha encarregat de deixar-les a la porta de cada pis o casa i d'aquesta manera evitar que els veïns hagin de sortir de casa per recollir les flors. L'Ajuntament també ha regalat dues flors a aquells veïns que tenen segones residències i han passat tot el confinament al municipi i ho han fet bé quedant-se a casa i solament sortint per anar a comprar.


Comentaris

envia el comentari