Catalunya Diari

Solsona ho té tot a punt per al seu cicle musical 'Dona la nota'

Tant el Cicle de concerts d’estiu com les revetlles es faran a la plaça del Camp amb aforament limitat

Imatge del cartell musical de Solsona
Tant el Cicle de concerts d’estiu com les revetlles es faran a la plaça del Camp amb aforament limitat | LleidaDiari.cat

Solsona estrena la seva oferta musical 'Dona la nota' aquest pròxim dissabte 18 de juliol, que enguany es concentra a la plaça del Camp, per motius d'aforament i per garantir la seguretat dels assistents, excepte per a l'AIMS Festival.

Les primeres cites corresponen al Cicle de concerts d'estiu, coorganitzat per l'Orfeó Nova Solsona i la regidoria de Cultura, els dies 18 i 24 d'aquest mes. La primera revetlla, d'altra banda, està prevista el dissabte 25 amb un nou format que garanteixi la seguretat dels assistents.

Una coral de 70 veus i una experiència acumulada en cinc discs

Estrena la trenta-novena edició del Cicle de concerts d'estiu el cor Twocats pel Gospel el dissabte 18 a les set de la tarda a la plaça del Camp. Es tracta d'una coral de 70 veus i una experiència acumulada en cinc discs i múltiples actuacions al llarg de vint anys. El seu repertori inclou clàssics de sempre i, alhora, temes adaptats provinents d'altres corrents de gospel i gèneres com R&B o soul. Aquest concert té la col·laboració del SOM i serà de caràcter solidari. L'entrada serà de taquilla inversa i la recaptació es destinarà al Fons d'emergència social.

Les altres dues cites del Cicle de concerts d'estiu, d'entrada lliure, estan programades en divendres a dos quarts de deu del vespre també a la plaça del Camp. El dia 24 d'aquest mes tocarà Ol'Green, un grup vocal barceloní caracteritzat per l'humor i el ball sobre un repertori variat. Coneguts pel gran públic després de quedar finalistes al programa de TV3 Oh Happy Day!, el 2014 van realitzar una extensa gira per Catalunya. Van vendre més d'un miler de còpies del seu primer disc, A la verda! (Satélite K, 2014), el primer mes de sortida.

El 31 de juliol serà el torn del duet mallorquí i actualment resident al Solsonès Donallop

Finalment, el 31 de juliol serà el torn del duet mallorquí i actualment resident al Solsonès Donallop, que l'any passat va publicar el seu tercer àlbum, Crisàlide (Satélite K). L'estil de Joana Pol i Pere Bestar s'emmarca dins l'anomenat dream pop. S'ha descrit el seu últim treball com un exemple d'elegància, prosa poètica i passió en onze cançons que són cridades a convertir-se en himnes d'una generació emocionalment desorientada.

  

  

Dissabte 18/07, 19 h a la pl. del Camp Twocats pel Gospel (taquilla inversa)

  

Divendres 24/07, 21.30 h a la pl. del Camp Ol'Green (gratuït)

  

Divendres 31/07, 21.30 h a la pl. del Camp Donallop (gratuït)

Dissabtes a les deu de la nit

La plaça del Camp, com sempre, serà també l'escenari de les revetlles d'estiu, que començaran el dissabte 25 de juliol, amb la previsió de la regidoria de Cultura d'organitzar-les setmanalment. Amb tot, l'horari s'avançarà a les deu de la nit i aquest any, a causa de les mesures de prevenció a què obliga la pandèmia, no hi haurà servei de barra ni bingo. S'està acabant d'estudiar el format del ball i pròximament se'n publicarà tota la programació.

Al mes d'agost el protagonisme del Solsona dona la nota l'acapara l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona i el seu festival, que arriben a la dinovena edició. Es durà a terme entre el 7 i el 24 d'agost i se n'estan acabant de tancar els detalls de la programació, que es donarà a conèixer aviat.


Comentaris

envia el comentari