Catalunya Diari

Solsona dona el tret de sortida al programa ‘Freqüència de barri’ amb sessions de contacontes

L’objectiu de la iniciativa és apropar la cultura a tots els barris i fomentar-ne la cohesió

El barri Torregassa i el de la Creu de Sant Joan (Cissa) de Solsona, dos dels que es troben més allunyats del centre, acolliran els dies 13 i 14 d'aquest mes, una sessió de contacontes i un racó de la biblioteca oberts a tota la ciutat.

Són les primeres propostes del programa Freqüència de barri, que posa en marxa la regidoria d'Afers Socials, a través dels Serveis Socials, per apropar la cultura a tots els sectors del municipi i fomentar la cohesió entre barris i el sentiment de pertinença local.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Evitar la percepció que només al centre es concentra l'oferta cultural de la ciutat, donar visibilitat als barris i propiciar les relacions entre els veïnats dels diferents indrets, tot teixint sinergies i xarxa, són alguns dels propòsits de Freqüència de barri.

Diverses iniciatives gratuïtes

Per això es vol organitzar, al llarg del temps, diverses iniciatives gratuïtes obertes no només a la població resident al barri en concret, sinó al conjunt de la ciutadania solsonina. Per començar el projecte, plantejat a llarg termini, aquest mes d'agost s'apropa la Biblioteca Carles Morató als barris Torregassa i de la Creu de Sant Joan amb activitats familiars.

El divendres 13 a les set de la tarda, la placeta propera al Punt Òmnia, en l'encreuament dels carrers de J. V. Foix i alcalde Moles, l'escriptor, formador i especialista en dinamització lectora Joan de Boer oferirà Els contes d'en Joan. Hi explicarà contes del món per conèixer altres cultures i celebrar la diversitat.

L'endemà, dia 14, també a les set, el jardí del Delta Residencial, al carrer del Pedraforca, serà l'escenari de Gotes de pluja i de sol, a càrrec de la narradora Patricia McGill. Es tracta d'un espectacle de contes d'amor que li han explicat a ella a cau d'orella persones que estimen les històries. En ambdós casos, en finalitzar la sessió de contacontes, hi haurà un racó de publicacions de la biblioteca.


Comentaris

envia el comentari