Catalunya Diari

El Solsonès continua amb xifres rècord de contagis per coronavirus

El volum de positius també s’atribueix al nombre de PCR realitzades

Anlàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori
Imatge d'arxiu d'anàlisi de mostres de SARS-COV2 en un laboratori. | EFE

La comarca del Solsonès continua aquests dies amb xifres rècord de contagis per coronavirus, arribant als 37 casos diagnosticats en una setmana, segons ha informat aquest dilluns l'Ajuntament de Solsona en un comunicat. En aquest sentit, el Consistori atribueix el volum de positius de Covid-19 al nombre de proves PCR realitzades a la localitat de Solsona; un total de 377 de dilluns a divendres.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
El Centre Sanitari del Solsonès va diagnosticar 37 casos nous de coronavirus de dilluns a divendres de la setmana passada, una xifra que confirma l’augment de contagis més significatiu des de l’inici de la pandèmia a la comarca del Solsonès. Aquest volum de positius, però, també s’atribueix a l’important nombre de proves PCR realitzades, que durant aquests dies ha estat de 377.
 
 
El doctor Juan Campus, director mèdic del centre de salut solsoní, destaca l’esforç que s’està fent amb la realització de gairebé 400 tests en una setmana i en el seguiment dels positius detectats, per tal d’evitar una major propagació de la Covid-19. Tot i això, Campus reconeix que «el virus està descontrolat i la seva capacitat de propagació no sembla que afluixi». Pel que fa a la taxa de propagació, el Solsonès se situa en el cinquè lloc de Catalunya amb el valor més elevat, amb una ràtio de 2,24. Quant al risc de rebrot, la capital comarcal manté un índex molt alt de 967,78 punts.
 
 

Centres educatius sota control

En relació amb els grups confinats dels centres educatius de la comarca, als que ja continuen aïllats (tres de l’Institut Francesc Ribalta i tres de l’Escola El Vinyet), aquesta setmana s’hi suma un grup de l’Escola Arrels I, mentre que quatre de l’institut ja han tornat a les classes presencials. En qualsevol cas, el virus està controlat, segons les proves a què es va sotmetre l’alumnat. 
 
 
Cal recordar que la majoria de positius detectats les últimes setmanes al Solsonès presenten símptomes lleus, si bé el Centre Sanitari informa que la setmana passada va ingressar una persona gran.
 
 
Les autoritats sanitàries fan una nova crida a la prudència i a complir les directrius que es dicten des del Departament de Salut.

Comentaris

envia el comentari