Catalunya Diari

Baixada simbòlica de falles a Sort

Cada fallaire ha sortit del seu poble i s'han trobat tots a Sort guardant les distàncies físiques i de seguretat

Fallaires baixant les falles enceses a Sort, el dia 20 de juny de 2020.
Fallaires baixant les falles enceses a Sort. | LleidaDiari.cat

Sort fa tot just tres anys que ha recuperat la festa de les falles, tot i haver-hi documentació que acredita la baixada de falles al municipi l'any 1919. Aquest any s'ha suspès la tradicional baixada de falles oberta a tothom i que reunia més de 200 persones i s'ha substituït per un acte més simbòlic. Dos representants de cada poble del municipi (un total de 15) han portat una falla. Ja a mitja tarda han començat a caminar els del poble més lluny de Sort i a mesura que avançava el camí anaven recollint a la resta de fallaires a cada poble. Finalment, s'han reunit amb tres pobles (Olp, Pujalt i Bressui) i han començat la baixada nocturna que els veïns de Sort han pogut veure des de casa seva.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Tres serps de llum han anat baixant muntanya avall fins a trobar-se totes a Sort. L'esperit d'aquesta baixada atípica ha estat «la unió dels pobles és la base de la nostra força».
 
 
En arribar tots a Sort i cremar les falles a la foguera, la festa s'ha donat per acomiadada amb el cant dels Segadors i la cançó dels fallaires de Sort, recollida el 1919 per Higini Anglès al llibre 'La nit de sant Joan' de Josep Romeu. Aquesta nova fórmula de baixada de falles es pretén mantenir en pròximes edicions i que puguin ser molts més veïns de cada poble els que s'uneixin a la festa.
 
Imatge de la foguera amb les falles cremant a Sort, el dia 20 de juny de 2020.
Imatge de la foguera amb les falles cremant a Sort. | LleidaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari