Catalunya Diari

Sort celebra un referèndum per decidir el canvi de nom d'un carrer

La capital del Pallars Sobirà celebrarà durant tot el dia actes festius per rememorar els fets de l'1 d'octubre de l'any passat

Un veí de Sort vota en el referèndum que s'ha organitzar per decidir el canvi de nom del carrer de la Constitució
Un veí de Sort vota en el referèndum que s'ha organitzar per decidir el canvi de nom del carrer de la Constitució | LleidaDiari.cat

Els veïns de Sort estan convocats aquest dilluns a votar en un referèndum per decidir el canvi, o no, de nom del carrer de la Constitució. La proposta de l'Ajuntament, a petició dels veïns del carrer, és que passi a dir-se carrer de l'1 d'octubre. L'alcalde de la localitat, Raimon Monterde, ha explicat que l'equip de govern pot fer aquest canvi sense necessitat d'organitzar una consulta però ha afegit que amb aquesta seran coneixedors de la voluntat real del poble.

Primer pla del rètol indicador del carrer de la Constitució de Sort tot tatxat amb pintura vermella
Primer pla del rètol indicador del carrer de la Constitució de Sort tot tatxat amb pintura vermella | LleidaDiari.cat

 

El referèndum s'ha organitzat quan es compleix un any de l'1 d'octubre al mateix lloc, amb la mateixa urna, amb el mateix estil de paperetes i a pocs metres del carrer de la Constitució on es poden veure les lletres pintades de vermell. La capital del Pallars Sobirà ha programat per tota la jornada diferents actes festius per rememorar els fets de l'any passat. Entre els actes destaca una lectura de poemes, un sopar popular i música en directe.

Mollerussa inaugura una plaça amb el nom d'1-O

En aquest sentit, cal recordar que Mollerussa ha inaugurat el cap de setmana una plaça en homenatge als fets ocorreguts l'1 d'octubre. És la plaça que hi ha al davant del Teatre L'Amistat que ja llueix una placa que així ho determina i que va estar descoberta conjuntament per l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona, el portaveu del grup municipal d'ERC, Engelbert Montalà, i Àngel Tena, en representació de les entitats que han promogut el nomenament i que són ANC, Òmnium Cultural i els CDR de Mollerussa i el Pla d'Urgell.

Moment del descobriment de la placa
Moment del descobriment de la placa | LleidaDiari.cat

 

L'acte de nomenament de la plaça de l'1 d'octubre, que va estar conduït per Josep Miquel Varea, va tenir com a eix principal l'homenatge a tothom que va fer possible el referèndum fos des de les institucions o entitats o bé des de l'anonimat. Així ho va voler fer palès en el seu parlament l'alcalde Marc Solsona, el qual va recordar que a Mollerussa van poder votar aquell dia 4995 persones. «Estàvem molt determinats i si som capaços de mantenir aquest esperit ens en sortirem», va assegurar. «Només des de la convicció que el que fem està bé, podrem aconseguir-ho», va dir, per concloure que «som una república atrapada en un cos estatutari i hem de poder sortir-ne».


Comentaris

envia el comentari