Catalunya Diari

Soses s'adhereix a Viles Florides

La iniciativa promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de l'atractiu dels parcs i jardins urbans i els espais verds

Soses s'ha sumat al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'atractiu dels parcs i jardins urbans i els espais verds.

Actualment ja són 154 els municipis de Catalunya i Andorra que s'han sumat a aquest moviment. Amb l'adhesió de Soses ja són 5 els municipis del Segrià que formen part de Viles Florides. També en formen part Almacelles, Alpicat, Alfarràs i La Granja d'Escarp.

Fonts de l'Ajuntament de Soses expliquen que l'adhesió a Viles Florides se suma a la decisió del consistori que des de 2020 forma part del moviment Fruit turístic, que esdevé cada primavera amb la floració dels seus arbres fruiters.

«Estem treballant en la plantació de tota mena de plantes, arbustos i arbres adaptats al clima mediterrani, fent que donin encant i colors als nostres carrers i places, i millorant la qualitat de vida de les sosenques i sosencs».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de Soses
Soses s'adhereix a Viles Florides | LleidaDiari.cat

Viles Florides

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

projecte valora la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d'economies locals a través de l'atractiu dels parcs i jardins.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l'àmbit de l'administració pública local.

L'edició 2020 es va tancar amb 144 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement de la seva tasca per a la millora de l'espai urbà.

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Les Flors d'Honor

De forma anual s'entreguen les Flors d'Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d'Honor –n'hi ha d'una a cinc– s'entreguen segons el criteri d'un jurat especialitzat de la CHOC.

Un total de catorze municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d'Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d'Honor.

Encamp (Andorra) s'incorpora a la categoria on repeteixen els tretze que ja hi havia l'any passat: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d'Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès).

A més dels 14 municipis amb quatre Flors d'Honor, n'hi ha 60 amb tres Flors d'Honor; 53 amb dues Flors d'Honor i 10 amb una Flor d'Honor. 7 municipis -Canillo, El Perelló, la Granja d'Escarp, Maldà, Sant Cebrià de Vallalta, Tarragona i Tiana– s'han adherit al moviment en els darrers mesos i, a causa de la pandèmia, la seva valoració es farà en l'edició de 2021.

En total, són 144 els municipis que durant el 2020 van treballar dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya.

A banda de les viles florides, el projecte pretén la participació i la implicació ciutadana fomentant la participació de tot aquell particular, empresa o institució que promoguin la sensibilitat ambiental i paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal des del seu àmbit.


Comentaris

envia el comentari