Catalunya Diari

Soses confirma el primer cas de coronavirus al municipi

La localitat se suma així a Mollerussa, Tàrrega o la Val d'Aran

Terrassa es protegeix del coronavirus
Imatge de persones protegint-se amb mascaretes per no contagiar-se.   | Cristóbal

L'Ajuntament de Soses, a la comarca del Segrià, ha activitat el Pla d'Emergència Local de Protecció Civil després de confirmar el primer cas de coronavirus al municipi. Així ho ha comunicat aquest dimarts l'alcaldessa de la localitat, Sandra Marco, als veïns de la població a través de l'aplicació eBando. De la mateixa manera, Marco ha informat que també hi ha una persona de la localitat en aïllament domiciliari.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament està actuant d'acord amb el protocol establert pel CatSalut i ha fet una crida als veïns perquè no surtin de casa si no és imprescindible. A la vegada, ha recordat que si una persona té símptomes de poder tenir la covid-19, que truqui al 061 o al 112.

Casos a Mollerussa i Tàrrega

Aquesta no és l'única localitat lleidatana amb persones infectades de coronavirus. Dilluns pasat, el Consistori de la capital del Pla d'Urgell confirmava que dos dels 36 casos detectats fins aleshores a la demarcació de Lleida es trobaven a Mollerussa. Es tracta de dues persones, amb pronòstic lleu i que es troben confinades a casa seva en permanent contacte amb el servei d'Epidemiologia i el CAP de Mollerussa. Des del consistori, s'ha activat el servei Ajude(M)ollerussa per assistir a les persones vulnerables, siguin grans o col·lectius de risc, afectades per les mesures adoptades per la Generalitat i amb l'objectiu de prevenir l'expansió del covid-19.

El mateix dilluns, el Conselh Generau d'Aran informava també que s'havia detectat el primer cas positiu en coronavirus a la comarca. Aquest cas presenta símptomes lleus i es troba en aïllament domiciliari controlat periòdicament per professionals sanitaris.

Menys de 24 hores després, Tàrrega també confirmava dos nous casos a la seva localitat. Es tracta de dues persones grans, amb pronòstic lleu, que es troben confinades a casa seva. Són un home i una dona septuagenaris que havien realitzat dies enrere un viatge de l'Imserso a Benidorm.


Comentaris

envia el comentari