Catalunya Diari

Soses ja viu la festa major de Sant Llorenç

El tret de sortida a la Festa Major el va donar el dijous a la nit la representació de l’espectacle ‘Fer riure és un art’, amb Joan Pera

Imatge de la festa major de Soses | LleidaDiari.cat

Soses ja es troba immers en la Festa Major de Sant Llorenç, que va començar dijous al vespre i acabarà dimarts vinent després de tot un seguit de jornades plenes d’actes culturals i lúdics. El tret de sortida a la Festa Major el va donar el dijous a la nit la representació de l’espectacle ‘Fer riure és un art’, amb Joan Pera, que va ser tot un èxit de públic, que va omplir la plaça Santiago Miret, escenari de l’obra. En finalitzar la representació, va arribar la música i la batucada de Bandarra Street Orquestra. Aquest divendres ha començat amb l’11a Pedalada Popular, organitzada pel CC Soses, i ha seguit amb el tradicional Concurs de Pesca, a càrrec del Club Esportiu de Pesca. La zona de la Pinada acull també un parc infantil per als més menuts amb atraccions inflables, i per als més grans, Air Foot Buble al camp de futbol 5, amb un partit amb les boles gegants. El matí acabarà amb el campionat de tir a la carabina. Ja a la tarda, seguirà el parc infantil, l’Air Foot Buble i el futbolin humà Xino Time, per tancar la jornada amb la música de l’orquestra Metropol i el DJ Luka Caro.

Dels actes previstos per al dissabte destaquen un recorregut de caça, el Mega Tobogan Urbà de 75 metres de llargada al carrer Centre, el concert i ball amb l’orquestra Pasarela i un ball de nit amb la mateixa formació, a més de l’actuació del grup de versions Pastorets Rock. Diumenge començarà amb un dels actes més tradicionals, la Festa de les Cassoles, que es farà al carrer Major i acabarà amb el dinar amenitzat per la xaranga Labancha. A la tarda, hi haurà el Holi Festival i concert i ball amb l’orquestra Junior’s, que també amenitzarà el ball de nit.

El dilluns al matí hi haurà cucanyes amb jocs tradicionals a la plaça Santiago Miret, i a la tarda Disco Mòbil infantil per a totes les famílies amb el DJ Nar6 Sound. La nit acabarà amb l’espectacle de l’hipnotitzador Jeff a la plaça Santiago Miret i posteriorment amb la Discomòbil Revival, que portarà la música dels anys 80.

Dimarts, darrer dia de la Festa Major, s’iniciarà amb la processó i missa en honor a Sant Llorenç cantada per la Coral Clamor. Seguidament, el president de la Diputació, Joan Reñé, inaugurarà la plaça Montull i es farà un vermut popular i una ballada de sardanes amb la Selvatana. Aquesta mateixa formació amenitzarà el ball de cloenda de la Festa Major, que acabarà amb un castell de foscs artificials.