Catalunya Diari

Soses mostra els secrets del seu poblat ibèric als alumnes del poble

Pròximament es durà a terme una nova campanya d'excavacions al jaciment del Gebut

Imatge dels joves durant la visita al poblat
Imatge dels joves durant la visita al poblat | LleidaDiari.cat

Aquest dissabte es va fer una visita al poblat ibèric del Gebut, a Soses, en una activitat que estava organitzada per l'Ajuntament juntament amb l'Escola Jaume Miret i que tenia com a objectiu fer valdre aquest jaciment davant l'alumnat del centre.

A la visita hi van participar representants del consistori, encapçalats per l'alcalde Isidre Mesalles, l'equip directiu i bona part del professorat de l'escola, representants dels departaments d'Ensenyament i de Cultura de la Generalitat, així com del Museu de Lleida, on es conserven i exposen algunes de les peces del poblat. Tots ells van estar acompanyats per professors de la Universitat de Lleida i arqueòlegs que van participar en la primera campanya d'excavacions arqueològiques que s'efectua en aquest jaciment, que va treure a la llum vestigis preibèrics.

La visita tenia la finalitat de posar en coneixement del professorat de l'escola el valor arqueològic i les troballes fetes al poblat del Gebut per tal que aquest pugui preparar diferents projectes i tallers per als alumnes de l'escola. Cal recordar, a més, que pròximament es durà a terme una nova campanya d'excavacions al jaciment del Gebut.

Els joves de Soses en un moment de la visita al poblat
Els joves de Soses en un moment de la visita al poblat | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari