Catalunya Diari

Tanquen l'accés a la Baronia de Rialb pel risc alt d'incendi

També es tanquen els accessos a Montserrat, el Montsant, el Montsec i el Montmell-Marmellar per risc d'incendi

Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, al Parc Natural de la Serra de Montsant, a l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar, a la Serra de Montsec i a la Baronia de Rialb, a la Noguera, davant l'onada de calor, que provocarà un alt risc d'incendi forestal.


 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


El cos d'Agents Rurals reforçarà la vigilància durant l'episodi, que està previst que s'allargui com a mínim fins al diumenge. Per això, a partir de la mitjanit d'aquest dimecres, s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa a 279 municipis de 24 comarques, on queden suspeses totes les activitats que puguin suposar un risc d'incendi forestal

Els Bombers actuant en un incendi a Corbera d'Ebre
Tanquen l'accés a la Baronia de Rialb pel risc alt d'incendi | Bombers

Crida a extremar les precaucions

Els Agents Rurals han fet una crida a extremar les precaucions davant d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims divuit anys, tal i com assenyalava aquest dimarts la consellera Jordà. Les temperatures extremadament altes que viurà Catalunya els propers dies conjuntament amb uns valors d’humitat relativa molt baixos i una sequera molt alta, generaran un episodi de perill d’incendi forestal molt alt o extrem especialment a la zona de Ponent i a la de la Catalunya Central, un dels més elevats des de l’any 2003.
 

A més a més, els agents rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés que s'han incrementat per la situació de risc i la normativa de prevenció d’incendis forestals.
 

El cos recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s’evitin activitats de risc al medi natural. El 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.
 

Per prevenir la propagació d’incendis forestals, també s’ha demanatals pagesos i a les ADF que es llaurin els perímetres dels camps de cereals, per tal de fer de tallafocs, especialment els que són propers a zones amb habitatges i vies de comunicació com carreteres o pistes forestals. 


Comentaris

envia el comentari