Catalunya Diari

Tanquen accessos i aparcaments i clausuren les zones d'esbarjo dels parcs naturals

Els Agents Rurals han realitzat durant el cap de setmana 35 acompanyaments de veïns i ramaders de la zona confinada de l’Anoia

Agents Rurals clausurant l'accés a l'ermita i el castell de Farners (Santa Coloma de Farners)
Els Agents Rurals han realitzat durant el cap de setmana 35 acompanyaments de veïns i ramaders | LleidaDiari.cat

En el marc de les actuacions per fer complir les resolucions dictades per la Generalitat de Catalunya i les mesures contemplades pel decret que declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Cos d'Agents Rurals ha realitzat el tancament de totes les zones d'aparcament dels espais naturals protegits així com dels parcs nacionals.

De la mateixa manera s'ha procedit al tancament de determinats senders i itineraris amb alta afluència de persones. El Cos d'Agents Rurals també ha comunicat la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi fins que no s'aixequi l'estat d'alarma.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Desallotjar a la ciutadania de diverses zones d'esbarjo i barbacoes

Diverses patrulles del cos han procedit aquest diumenge matí a clausurar i desallotjar a la ciutadania de diverses zones d'esbarjo i barbacoes, actuació que ha coincidit amb l'inici del període de prohibició de fer foc en zones forestals sense autorització administrativa. L'activació de l'estat d'alarma comporta la limitació de moviments per part de la ciutadania, que ha d'atendre el requeriment de les autoritats i quedar-se al seu domicili.

Per això, els Agents Rurals estan fent tasques d'identificació de vehicles i de ciutadans que incomplint les indicacions, s'han desplaçat a diversos indrets d'interès natural per practicar esport o altres activitats. Cal recordar que també estan prohibides les activitats cinegètiques de caça o pesca continental i que s'ha prohibit la celebració de qualsevol concurs relacionat amb aquestes activitats.

Confinament a la Conca d'Òdena

Des que es va decretar el confinament als municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, el Cos d'Agents Rurals ha estat treballant coordinadament amb els Mossos d'Esquadra i el Centre de Comandament Avançat per a donar suport a les diferents tasques que es poguessin requerir.

Durant aquest cap de setmana, diverses patrulles de les Àrees Regionals de Tarragona, Lleida, Barcelona i la Catalunya Central han realitzat 35 serveis d'assistència fent acompanyaments a veïns que es trobaven a la zona de confinament perquè poguessin alimentar a la seva fauna domèstica (animals de companyia i animals d'explotacions ramaderes). El subministrament d'aliment i pinso als animals s'ha considerat una tasca necessària per part per de les autoritats sanitàries.


Comentaris

envia el comentari