Catalunya Diari

Tanquen com a mesura d'emergència l'església de Guimerà pels problemes estructurals

S'ha detectat que les dovelles de l'arc de la portalada s'han bellugat i han perdut la seva geometria original

Pla curt on es poden veure les dovelles de la portalada de l'església de Santa Maria de Guimerà lleugerament mogudes
Tanquen com a mesura d'emergència l'església de Guimerà pels problemes estructurals que pateix l'edifici | LleidaDiari.cat

L'Arquebisbat de Tarragona ha tancat al culte aquest dimarts l'església parroquial de Santa Maria de Guimerà, a l'arxiprestat d'UrgellGarrigues, com a mesura d'emergència immediata per garantir la seguretat de les persones que assisteixen a les celebracions litúrgiques.

L'edifici pateix problemes estructurals des de fa anys i està sent objecte d'un estudi exhaustiu per a determinar el seu origen. El cap de setmana passat es va detectar que les dovelles de l'arc de la portalada s'havien bellugat lleugerament i havien perdut la seva geometria original. Aquest fet ha obligat al tancament per preservar la integritat del conjunt monumental.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es valoraran tècnicament les intervencions imprescindibles i necessàries

L'Arquebisbat ha explicat que atesa la importància del conjunt, una vegada s'hagi determinat l'origen de les patologies, es valoraran tècnicament les intervencions imprescindibles i necessàries per a detenir el procés de degradació del conjunt. Mentre no ofereixi millors garanties de seguretat l'edifici romandrà tancat i les celebracions es faran en un lloc alternatiu que la mateixa parròquia establirà d'acord amb les possibilitats que disposi.


Comentaris

envia el comentari