Catalunya Diari

Tàrrega acorda celebrar el mercat setmanal del proper 11 de setembre

D’altra banda, el divendres 8 de setembre será jornada festiva local a la capital de l’Urgell amb obertura autoritzada del comerç coincidint amb FiraTàrrega 2017

Imatge del mercat de Tàrrega | LleidaDiari.cat

La Junta de Govern Local de Tàrrega ha acordat la celebració del mercat setmanal del municipi corresponent al dilluns 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Tot i ser dia festiu, la capital de l'Urgell autoritzarà la instal·lació de parades, com és costum els dilluns, en l'horari habitual de matí fins a les 13.30 h. Al mateix temps, també es permetrà l'obertura d'establiments comercials durant el mateix horari del mercat. Ara fa unes setmanes, i donada la significació de l'Onze de Setembre, la Regidoria de Promoció Econòmica va fer un sondeig d'opinió entre marxants i establiments sobre l'interès de celebrar o no mercat durant la Diada. El sector comercial es mostrà favorable a donar opció d'obertura que no pas obligar a tancar. A més, la coincidència amb la vigília de l'inici del curs escolar també fa preveure una bona afluència de públic.

  

Per la seva part, els paradistes manifestaren que els mercats en dilluns festius són molt bons quant a volum de vendes. Basant-se en aquests arguments i en allò que disposa en el reglament municipal de venda no sedentària, l'Ajuntament de Tàrrega autoritzarà la celebració del mercat que s'escau en la Diada Nacional de Catalunya. Al mateix temps, el consistori veu perfectament compatible aquesta activitat comercial amb el fet de poder assistir als actes commemoratius de l'Onze de Setembre.

D'altra banda, els establiments comercials de Tàrrega també podran obrir les portes al públic el divendres 8 de setembre, dia festiu al municipi. Així ho sol·licità en el seu moment la Regidoria de Promoció Econòmica, petició que fou estimada per la Direcció General de Comerç. La festivitat local correspon a l'antiga Festa Major de Setembre, que amb els anys ha esdevingut l'actual FiraTàrrega. En aquest sentit, el 8 de setembre s'escau en la segona jornada de celebració de FiraTàrrega 2017, quan la ciutat rebrà nombrosos visitants.


Comentaris

envia el comentari