Catalunya Diari

Tàrrega acull una exposició per reflexionar sobre els usos de l'aigua al món actual

La mostra es pot visitar a la Plaça Major de Tàrrega fins al 7 de juliol

Tàrrega acull l'exposició 'Operació Aigua' d'Agbar, companyia gestora del cicle integral de l'aigua al municipi, amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua.

L'exposició es pot visitar des d'aquest dijous, 17 de juny, fins al 7 de juliol a la Plaça Major. El Consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora per part de la ciutadania. L'exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i
escolar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L''Operació Aigua' explica els usos i abusos que fem d'aquest recurs i l'impacte que les nostres
accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que «més de 800 milions
de persones a tot el món no disposen d'aigua potable».

També, es visualitza que «més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües». L'exposició es divideix en els següents blocs: 'Com contaminem l'aigua', 'Com s'embruta l'aigua?', 'Aigua per a tothom?' i 'Quanta aigua consumeixes?'.

Imatge d'una exposició sobre el consum d'aigua
Tàrrega acull l'exposició "Operació Aigua" per reflexionar sobre els usos de l'aigua al món actual | LleidaDiari.cat

Aliança sostenible entre administracions

La inauguració, que ha tingut lloc aquest matí, ha estat encapçalada per l'alcaldessa de
Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i ha comptat amb la participació del gerent territorial
d'Agbar, David Gall. L'alcaldessa ha insistit en la importància d'activitats pedagògiques com és
el cas d'aquesta exposició «perquè la ciutadania prengui consciència de la importància de no
malbaratar l'aigua i racionalitzar un bé que és escàs».

Alhora, ha destacat la implicació de la capital de l'Urgell en diferents accions que aposten per la sostenibilitat mediambiental. Per la seva banda, el gerent territorial d'Agbar, David Gall, ha indicat que la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i ha remarcat l'aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l'emergència climàtica i social.

 

L'exposició s'emmarca en el pacte social que Agbar

Gall ha explicat també que aquesta exposició s'emmarca en el pacte social que Agbar ha proposat treballar amb l'Ajuntament de Tàrrega i que té com a objectiu garantir una recuperació econòmica sostenible i inclusiva basada en la cooperació i el diàleg amb els principals grups de relació locals.

L'exposició 'Operació aigua' d'Agbar ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls i Mollerussa. En total, visitarà una trentena de poblacions catalanes més en els pròxims dos anys. https://lefecteblau.cat/sorea/iniciatives-de-lefecte-blau/exposicio-operacio-aigua/


Comentaris

envia el comentari