Catalunya Diari

Tàrrega adapta les escoles bressol a les noves mesures de seguretat

Represa de l’activitat, en cas que s’entri a la fase 2, amb una ràtio reduïda de 5 alumnes per aula

Imatge de l'escola bressol de Tàrrega
Tàrrega adapta les llars d’infants municipals a les noves mesures de seguretat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ultima els preparatius per reobrir les dues llars d'infants municipals, La Pau i El Niu, a partir del dilluns 8 de juny en cas que la plana de Lleida avanci a la fase 2 de desescalada.

El retorn, però, serà limitat a 5 alumnes per aula amb l'objectiu de garantir les mesures sanitàries de seguretat. El personal docent dels dos centres treballa de fa dies per adaptar les instal·lacions a la nova ràtio. Els vestíbuls d'accés s'han dividit en dos passadissos per entrar a les escoles de forma esglaonada i separada. Els adults acompanyants no podran passar de la porta. Ja a l'interior de l'edifici, els infants es posaran un calçat d'ús exclusiu per a la llar. Les educadores duran mascareta, bates especials i calçat sanitari. A més, s'extremaran les mesures de neteja i higiene.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Jocs pedagògics individualitzats per a cada alumne

El mobiliari de les aules s'ha redistribuït per donar compliment al distanciament social, amb jocs pedagògics individualitzats per a cada alumne. El pati d'esbarjo s'ha dividit en zones i no s'oferirà servei de menjador. El regidor d'Educació, Xavier Rossell-Aparicio, destaca que el retorn a les llars d'infants complirà estrictament amb les mesures de seguretat i que no es posarà en risc la salut dels menuts. Val a dir que una altra de les restriccions afecta els infants de 0 a 1 any, que encara no podran tornar a les aules.

D'altra banda, amb la ràtio de 5 alumnes per aula, les dues escoles bressol no acolliran la totalitat de l'alumnat matriculat i es prioritzarà la conciliació familiar (o sigui, tindran prioritat les famílies que ho necessitin per motius laborals i així ho acreditin). De moment, en fase 2, es preveu reobrir quatre aules a la llar El Niu i dues aules a la llar La Pau. La direcció d'ambdós centres ja s'ha posat en contacte amb les famílies per informar-les de les noves condicions de reobertura. Així mateix, s'ha constatat que algunes famílies optaran per esperar al setembre. En aquest sentit, les llars d'infants La Pau i El Niu treballen ja en el nou curs 2020-2021, el termini de preinscripció del qual finalitzà el passat 22 de maig.


Comentaris

envia el comentari