Catalunya Diari

Més d'un centenar de negocis de Tàrrega rebran ajuts municipals per pal·liar de la covid-19

El consistori estima un 71% de les sol·licituds rebudes i atorga un total de 117.600 euros

108 empreses, establiments comercials i negocis targarins rebran ajuts directes de l'Ajuntament de Tàrrega per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la covid-19. El consistori ha estimat un 71% de les sol·licituds rebudes, ja que la resta s'han hagut de refusar en no ajustar-se als requisits necessaris.

En total, l'Ajuntament atorgarà 117.600 euros en ajuts. Els sectors més beneficiats són l'hostaleria, comerç i perruqueries. Així ho ha donat a conèixer aquest dimecres la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, després que l'àrea que encapçala hagi resolt les peticions, que es podien presentar fins al 30 de setembre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Quant a les ajudes atorgades, el 35% dels sol·licitants rebran l'import màxim de 1.300 euros, mentre que el 67% restant rebrà una compensació de 1.000 euros. Pel que fa a la tipologia de les empreses beneficiàries, un 46% pertany al sector de l'hostaleria, el 39% correspon a comerços i el 15% restant es tracta de perruqueries.

Vista aèria de la ciutat de Tàrrega, en una imatge d'arxiu
Més d'un centenar de negocis de Tàrrega rebran ajuts municipals per pal·liar de la covid-19 | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega concedirà 117.600 euros en ajuts directes

En total, l'Ajuntament de Tàrrega concedirà 117.600 euros en ajuts directes. Pel que fa a les peticions desestimades, un 55% havien patit unes pèrdues menors al 25% establert a les bases de la convocatòria, un 27% havia obtingut beneficis i el 18% restant incomplia altres condicions fixades.

Els ajuts convocats per la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega es dividien en dos grups. El primer anava destinat als negocis més afectats que van registrar pèrdues en la facturació d'entre el 50% i el 100% (en aquests casos, les ajudes podien arribar als 1.300 euros per sol·licitant). L'altra línia era per als negocis que van patir pèrdues en la facturació d'entre el 25% i el 49% (amb ajudes de 1.000 euros per a cada beneficiari).

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha assenyalat que, a més d'aquests ajuts, el consistori targarí "continuarà impulsant molt aviat altres accions de reactivació de l'economia local". En aquest sentit, ha posat en marxa recentment una nova eina telemàtica per donar suport al sector del comerç i serveis.

Es tracta d'un directori i cercador (https://buscador-negocis.tarrega.cat) que recull prop d'un miler de referències d'empreses i professionals establerts al terme municipal de Tàrrega, classificats en 29 sectors i 112 subsectors econòmics.


Comentaris

envia el comentari