Catalunya Diari

Tàrrega amplia la programació teatral amb 2 nous cicles familiars

Oferirà 8 propostes del 7 de març al 2 de maig al Teatre Ateneu

Imatge promocional de l'espectacle Geometria
Tàrrega amplia la programació teatral amb dos nous cicles adreçats a públic jove i familiar | LleidaDiari.cat

Creix la programació d'arts escèniques al Teatre Ateneu de Tàrrega. Del 7 de març al 2 de maig, la Regidoria de Cultura portarà fins a l'emblemàtica sala un total de vuit propostes englobades en dos nous cicles dedicats a espectacles familiars i a muntatges de creadors emergents per a públic jove.

Així, juntament amb els concerts del Tàrrega Sona i les representacions del 32è Concurs de Teatre Ciutat de Tàrrega, es reforça l'aposta de la capital de l'Urgell en favor del sector cultural, colpejat seriosament per la pandèmia. «Tot i la difícil situació actual, no ens aturem i continuem promovent l'activitat d'artistes i creadors, fent arribar les seves propostes a un ampli ventall de públic», ha afirmat avui en roda de premsa el regidor de Cultura, Carlos Vílchez.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per la seva part, l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha posat l'accent en "la importància d'atraure públic infantil i juvenil, que ha de ser el públic adult del demà garantint la continuïtat de la capitalitat teatral de Tàrrega". L'alcaldessa també ha destacat la temàtica social i pedagògica que uneixen les noves programacions. Per afavorir l'assistència d'espectadors, el preu de les entrades és molt assequible: 5 euros (Disco per xics, 3 euros). Al mateix temps, es garanteix la seguretat del públic amb l'aplicació dels protocols sanitaris (reducció de l'aforament al 50%, circuits d'entrada i sortida, ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic, desinfecció de l'espai).

Teatre familiar

El cicle d'espectacles familiars aixecarà el teló el diumenge 7 de març (18 h) amb una peça provinent del circuit de Fundació La Xarxa: L'Hort de Can Pitrocs de la companyia segarrenca La Guilla Teatre. Plasmat a través del teatre de màscares i titelles, el muntatge narra una història de valors humans i ecològics.

El diumenge 21 de març (12 h i 18 h) arribarà Disco per Xics de Fadunito Produccions, un dels plats forts del passat Carnestoltes que s'ajornà a causa de les restriccions sanitàries. Barrejant música, text i arts visuals, els intèrprets interactuen a través de les noves tecnologies, pantalles led i efectes visuals.

En aquest cicle també s'integra una de les propostes del Tàrrega Sona, el concert – espectacle per a nadons de Cia Pels Més Menuts, que torna al Teatre Ateneu adaptant fragments de coneguts musicals. L'agrupació dissenya un colorista univers de fantasia i màgia per als infants amb títols tan cèlebres com El Mag d'Oz, El Rei Lleó, Mar i cel o West Side Story. Serà el diumenge 28 de març (17 h i 18:30h).

L'agenda d'espectacles familiars es clourà el diumenge 2 de maig

L'agenda d'espectacles familiars es clourà el diumenge 2 de maig (18 h) amb el moviment i els audiovisuals de Roseland Musical. Els infants gaudiran de projeccions en 3D que divulgaran de forma amena una de les ciències més antigues de la humanitat: la geometria (aquest és també el títol del muntatge). Un cercle, un quadrat i un triangle són tres figures destacades d'aquesta fascinant creació que també integra dansa contemporània, acrobàcies i hip-hop.


Comentaris

envia el comentari