Catalunya Diari

Tàrrega apropa un original muntatge escenogràfic de Xavier Bobés que evoca la memòria col·lectiva

Només 5 espectadors assistiran a cada representació, potenciant la proximitat entre l’obra i el públic

Imatge promocional de l'obra
Imatge promocional de l'obra | LleidaDiari.cat

La 25a edició de la Temporada de Teatre de Tàrrega acosta al públic un dels exponents més genuïns de l'anomenat «teatre dels objectes».

Xavier Bobés és l'autor d'una singular escenificació titulada Cosas que se olvidan fácilmente, la qual es podrà veure al Museu Tàrrega Urgell en una trentena de representacions del 4 al 8 i de l'11 al 15 de desembre. És una experiència única, ja que cada passi només admet cinc espectadors, potenciant la proximitat entre l'obra i el públic.

Convida a passejar per un delicat univers d'objectes vells retrobats

El muntatge convida a passejar per un delicat univers d'objectes vells retrobats, una simfonia sensorial que apel·la a la memòria familiar i llunyana. Són objectes d'una vida quotidiana que ja ha desaparegut amb el pas del temps i que per això deixa un pòsit de malenconia. Cosas que se olvidan fácilmente configura així un ric imaginari visual i sonor.

Xavier Bobés parla dels orígens de l'obra amb aquests termes: «Em vaig adonar que començava a tenir problemes de memòria. Vaig comprovar que la meva mare també patia buits importants. Així va sorgir aquesta petita història de la segona meitat del segle XX narrada a través d'una posada en escena que transforma els records». La seva proposta avantguardista ha obtingut reconeixements com un Premi Butaca, el Premi de la Crítica de Barcelona en la categoria de noves tendències i el Premi al Millor Espectacle al Befestival de Birmingam 2016.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari