Catalunya Diari

Tàrrega aprova el projecte d'adequació de la plaça de la Bassa per 74.259 euros

El projecte ara aprovat preveu la construcció d'una grada de formigó al sector nord-est de la plaça que serviria de tribuna per al públic

Pla obert de la plaça de la Bassa del Parc de Sant Eloi de Tàrrega
Tàrrega aprova el projecte d'adequació de la plaça de la Bassa per 74.259 euros | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern el projecte d'adequació de la plaça de la Bassa, situada al vessant sud del Parc de Sant Eloi. Es tracta d'un indret de 1.866 metres quadrats de superfície, a tocar del carrer dels Amics de l'Arbre, que el consistori vol convertir en un recinte polivalent a cel obert.

Entre els possibles usos, es preveu que la plaça de la Bassa pugui esdevenir un dels espais escènics a l'aire lliure en el marc de FiraTàrrega i una aula de natura amb finalitats didàctiques. Per materialitzar aquesta idea, la capital de l'Urgell ha dissenyat un seguit de treballs pressupostats en 74.259 euros. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Preveu la construcció d'una grada de formigó al sector nord-est de la plaça

S'opta als plans FEDER per finançar el projecte a través de la Diputació de Lleida.

  

El projecte ara aprovat preveu la construcció d'una grada de formigó al sector nord-est de la plaça que serviria de tribuna per al públic

Els treballs de jardineria inclouran la plantació de lledoners i es retiraran exemplars arboris que no es puguin recuperar. La regidora d'Urbanisme, Ivonne Pont, confia que mitjançant la concessió de la subvenció es podrà fer realitat un projecte que figura a l'agenda d'actuacions municipals pendents des de fa temps. En aquest sentit, ha assegurat que Tàrrega guanyarà un nou espai d'activitat cultural «obert a la ciutadania» alhora que s'evitarà la degradació d'un punt simbòlic del Parc de Sant Eloi.

L'indret era antigament una bassa d'aigua

La plaça de la Bassa deu el seu nom al fet que a finals del segle XIX albergava un dipòsit on la població s'abastia d'aigua. Posteriorment, quan es van posar en marxa noves infraestructures de proveïment d'aigua de boca, el recinte es va convertir en un parc infantil familiar amb uns populars gronxadors en forma de barca.

Actualment presenta un estat de deteriorament i s'hi dipositen peces de pedra destinades a diverses obres de condicionament que es realitzen a la serra. Amb 17 hectàrees d'extensió, el Parc de Sant Eloi és la principal zona urbana de Tàrrega i és gestionada per l'Associació d'Amics de l'Arbre.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari