Catalunya Diari

Tàrrega aprova el projecte de millora de l’àrea d’estacionament situada a l’avinguda Onze de Setembre

Les obres, amb un pressupost de contracta de 162.964 euros, preveuen pavimentar la superfície i instal·lar lluminàries

Aspecte actual de l'àrea que es millorarà
Aspecte actual de l'àrea que es millorarà | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local el projecte de millora de l'àrea d'estacionament de vehicles situada entre l'avinguda Onze de Setembre i el carrer Hospital. Es tracta d'un aparcament per a turismes, sense límit horari i d'ús gratuït, molt proper al centre històric i comercial de la ciutat. El recinte també és pròxim a diversos equipaments com l'Escola d'Arts Ondara, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Associació Alba o l'Hospital-Residència Sant Antoni.

El consistori vol potenciar aquesta zona d'estacionament proporcionant més comoditat als usuaris. Així, es procedirà a pavimentar la superfície, que actualment és de terra, posant fi als sots del ferm. També es preveu instal·lar mobiliari urbà i més enllumenat amb dotze nous projectors de tecnologia LED. El projecte s'ha tramitat amb un pressupost de contracta de 162.964 euros (IVA inclòs). 

Els treballs també consistiran a eliminar els dos talussos dels terrenys per augmentar la superfície destinada a estacionament fins a un total de 6.000 metres quadrats. La redistribució de l'espai es traduirà en un increment de la dotació de places, passant dels 150 llocs actuals a 220. Tàrrega guanyarà, per tant, 70 noves places d'aparcament gratuït. A més, es delimitaran tots els llocs amb senyalització horitzontal. Amb la supressió dels talussos, tot el recinte quedarà finalment a un sol nivell. Els accessos al recinte, des de l'avinguda Onze de Setembre i el carrer de La Solana, també s'arranjaran.

Plànol de les obres
Plànol de les obres | LleidaDiari.cat

 

La Regidoria d'Urbanisme preveu treure a concurs i adjudicar les obres abans de finalitzar el 2018. «Aquest aparcament continuarà tenint ús gratuït i contribuirà al projecte de revitalització del comerç que també inclou la reforma de la plaça Major», ha dit l'alcaldessa Rosa Maria Perelló. Els terrenys municipals que integren l'àrea d'aparcament, antigament envaïts per vegetació, es netejaren i s'adequaren l'any 2014. Des de llavors, la iniciativa s'ha saldat amb èxit, ja que la zona s'omple cada dia, sobretot de dilluns a dissabte. Amb les obres de millora del recinte, Tàrrega superarà les 1.400 places d'aparcament de franc en diverses àrees urbanes.


Comentaris

envia el comentari